Comunitat Valenciana

La Unió es concentrarà aquest dimecres davant el Ministeri d'Agricultura per a reclamar un PAC per als professionals

Un centenar d'agricultors i ramaders de la Unió de tota la Comunitat Valenciana, al costat d'uns altres de diverses autonomies convocats per la Unió d'Unions, es concentrarà aquest dimecres 15 de setembre a les portes del Ministeri d'Agricultura per a reclamar "una PAC per als professionals, una llei de la cadena alimentària justa i que arribe la democràcia al camp".

Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders ha convocat a una representació de les seues organitzacions territorials a una concentració, enfront del Ministeri d'Agricultura a Madrid, en un acte per a reclamar una PAC per als professionals, ja que la proposta actual d'agricultor actiu "s'allunya d'ells i posaria en una situació difícil el futur i la rendibilitat d'els qui principalment treballen i dinamitzen el medi rural".

Així mateix, en termes de mercat, l'organització reivindica que els grups polítics "siguen valents" en l'aprovació de la llei de cadena alimentària, pendent de debat en el Congrés, i que aquesta siga "justa i acabe amb els desequilibris provocats per la indústria i la distribució".

En la mateixa línia, aquest acte vol servir també per a demandar "que s'instaure, d'una vegada i per sempre, el procés democràtic al camp i que els agricultors i ramaders puguen triar lliurement qui els representa, tal com marca una llei que s'està incomplint des de fa molt temps".

Encara que en tots els sectors productius existeixen problemes, a l'acte s'exhibiran alguns dels productes alimentaris "més castigats" en la cadena alimentària. L'organització té intenció de donar-los a una ONG en finalitzar. Durant la concentració es llegirà un manifest i Carles Peris, secretari general de la Unió i José Manuel de les Heras, coordinador estatal d'Unió d'Unions, intervindran exposant les principals línies de la reivindicació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento