Comunitat Valenciana

Igualtat treballa en la nova resolució que adopte les mesures de desescalada a les residències

La portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres que s'està treballant en la nova resolució que adopte les mesures de desescalada en les residències i centres depenents del seu departament.
Archivo - Mans d'ancians. Arxiu.
Archivo - Mans d'ancians. Arxiu.
AYUNTAMIENTO DE MADRID
Archivo - Mans d'ancians. Arxiu.

"S'està treballant la nova resolució amb Sanitat i agents implicats, patronal, Consell de Majors i plataformes de dependència" i, una vegada estiga llesta, es publicarà i serà ratificada pel Consell.

L'Associació Empresarial de Residències i Servicis d'Atenció a la Dependència de la Comunitat Valenciana (AERTE) havia sol·licitat que la Taula Interdepartamental per a acordar la desescalada del passat dilluns acordara la recuperació del contacte físic a les residències com una de les mesures de flexibilització a aprovar.

El president d'AERTE, José María Toro, havia mostrat la seua confiança en què, vista l'evolució de la quarta onada, i les pròpies declaracions d'Ana Barceló, la Generalitat duguera a terme la modificació de la normativa del mes d'abril encara vigent, que regula la situació a les residències i centres de dia "per a seguir avançat en la normalització del funcionament d'aquests serveis".

Les propostes AERTE són recuperar la possibilitat del contacte físic en un entorn segur entre familiars i persones usuàries per a millorar la qualitat de la vida de les persones que resideixen als centres.

A més, reclamava eliminar la reserva de les 1.400 places per a aïllaments en centres i la possibilitat de fer ingressos en centres amb brots, quan estiguen controlats, la qual cosa "permetria atendre a totes les persones que es troben en llista d'espera per a accedir a un centre residencial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento