Comunitat Valenciana

Retiren 1.600 tones de residus en abocadors il·legals al parc natural de l'Albufera

  • Es tracta d'enderrocs, electrodomèstics, mobles i residus de gran volum que estaven entre Pinedo i el Saler.
  • L'Ajuntament, que ha clausurat l'abocador, recorda que la multa arriba a 1.000 euros i anima a usar els ecoparcs.
Retirada de los escombros entre el Saler y Pinedo.
Retirada dels enderrocs entre el Saler i Pinedo.
Ayto. València

El servei de gestió sostenible de residus i neteja de l'espai públic, en col·laboració amb el servei Devesa-Albufera, ha retirat 1.600 tones d'enderrocs, electrodomèstics, mobles i residus de gran volum de diverses parcel·les del Parc Natural de l'Albufera. En concret, es tracta d'abocadors il·legals que es trobaven en un camí confrontant a la Séquia del Rei, al costat del Camí de la Marjal, a l'altura de la Platja del Arbre del Gos, entre el Saler i Pinedo.

Els abocaments irregulars han sigut retirats mitjançant una retroexcavadora giratòria, així com 80 viatges del camió banyera de l'entitat Metropolitana de Tractament de Residus (Emtre), que té una capacitat de 20 tones, segons ha indicat l'Ajuntament de València.

Posteriorment, i a requeriment dels tècnics del servei Devesa-Albufera, el camió ha realitzat altres dos viatges per a retirar canyes i branques seques que dificultaven l'accés al camí. En total, l'actuació ha tingut un cost econòmic de 11.900 euros.

Vertedero clausurado en la Albufera.
Abocador clausurat en l'Albufera.
Ayto. València

En finalitzar els treballs s'ha col·locat un cartell informatiu en el qual es recorda que es tracta d'un abocador clausurat, l'article de l'ordenança municipal de neteja que recull aquesta prohibició i les multes a les quals s'enfronten les persones que realitzen aquest tipus d'abocaments, que van des dels 730 als 1.000 euros. El cartell també informa de la ubicació de l'ecoparc de Vara de Quart, que és el més pròxim a la Séquia del Rei.

"Després de detectar un abocador irregular que hi havia al Parc Natural e l'Albufera, l'hem netejat gràcies a la col·laboració dels serveis de Devesa-Albufera i de recollida de residus", ha informat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, que ha remarcat que "comptem amb una xarxa d'ecoparcs metropolitans de la Emtre on es poden depositar tots aquests residus i enderrocs".

A més, l'Ajuntament té un servei gratuït de recollida d'estris al qual es pot accedir a través del telèfon 010 o mitjançant la web municipal.

Una vegada els treballs de neteja i desenrunament han finalitzat, els propietaris de les parcel·les a les quals dóna accés el camí han col·locat una cadena que impedeix l'accés lliure per a evitar que es continuen produint més abocaments irregulars en el futur.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento