Comunitat Valenciana

Ribó, obert a aportar infraestructures per a la tornada de la Copa Amèrica però tancat a finançar-la

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reconegut la "importància" que pot tindre per a la ciutat la tornada de la Copa Amèrica, però rebutja la possibilitat que l'Ajuntament i la Generalitat aporten finançament per a l'esdeveniment, una qüestió que a parer seu correspon a les empreses.
Archivo - Arxiu- La base de l'antic equip Alinghi de la Copa Amèrica
Archivo - Arxiu- La base de l'antic equip Alinghi de la Copa Amèrica
LA MARINA
Archivo - Arxiu- La base de l'antic equip Alinghi de la Copa Amèrica

"La tasca de l'Ajuntament i la Generalitat és aportar infraestructures; la tasca de les empreses és treballar, entre altres temes, en el finançament", ha respost l'alcalde a preguntes dels mitjans en el transcurs d'una visita als col·legis municipals CEIP Santiago Grisolía, CEIP Fernando de los Ríos i CEIP Benimaclet amb motiu del començament de curs 2021/22.

"Estem disposats", ha assegurat l'alcalde, qui ha avançat que ja ha tractat el tema amb la Generalitat, ja que és un "treball conjunt". "Estem disposats amb l'aportació d'unes infraestructures que ens han costat i ens estan costant moltíssim", ha afegit.

En aquest sentit, l'alcalde ha posat l'accent en el deute que continua tenint el consistori i que es deriva de la construcció d'aquestes infraestructures per a les edicions de la Copa América 2007 i 2010, realitzada sota el mandat del Partit Popular. "Enguany l'Ajuntament haurà de pagar quatre milions encara dels deutes d'aquestes infraestructures", ha manifestat.

VALÈNCIA, UNA DE LES FINALISTES

La candidatura de València és una de les finalistes per a ser la seu de la 37ª America's Cup amb la presentació d'una proposta de projecte sostenible capaç d'impulsar el sector nàutic i obtindre una tornada per a la Comunitat Valenciana si resulta triada, la qual cosa es donarà a conéixer en uns dies, segons van informar aquest divendres fonts del Real Club Nàutic de València.

La candidatura valenciana està desenvolupada per Niccolò Porzio di Camporotondo (Fundador d'H2O Riders Science & Management), Alejandro Fliquete i Carlos de Beltrán (President i Gerent del RCN de València respectivament) al costat d'Antonio Alquezar (soci de Redstone Advisory Partners).

D'aquesta manera, la celebració de València 2024 té, ara mateix, la principal tasca d'aconseguir el suport de les tres institucions públiques: Govern d'Espanya, Generalitat Valenciana i Ajuntament de València, unes converses que, segons van indicar des del Club Nàutic, estan "molt avançades, quedant xicotets serrells per tancar, però que deixen la candidatura bastant ben posicionat pel que fa a Cork amb eixa basa al seu favor en l'aspecte d'infraestructures".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento