Comunitat Valenciana

Ribó rebutja deixar de pagar la factura elèctrica municipal: "És una proposta de curt recorregut"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha rebutjat l'opció que el consistori deixe de pagar la seua factura de llum com a denúncia davant el creixent preu de l'electricitat, ja que ho considera una proposta de "curt recorregut". "Nosaltres ajudarem les persones, famílies, autònoms i xicotetes empreses a millorar la seua factura i rendiment energètic, perquè pensem que eixe és el nostre objectiu", ha expressat.
Archivo - Arxiu - L'alcalde de València, Joan Ribó, en un ple de l'Ajuntament de la ciutat.
Archivo - Arxiu - L'alcalde de València, Joan Ribó, en un ple de l'Ajuntament de la ciutat.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Archivo - Arxiu - L'alcalde de València, Joan Ribó, en un ple de l'Ajuntament de la ciutat.

Així ho ha assegurat l'alcalde a preguntes dels mitjans de comunicació en el transcurs d'una visita als col·legis municipals CEIP Santiago Grisolía, CEIP Fernando de los Ríos i CEIP Benimaclet amb motiu del començament de curs 2021/22. "El que volem és que la gent es preocupe de que l'energia és un dret, i volem treballar perquè per a totes les persones l'energia siga un dret", ha explicat.

En aquest sentit, Ribó ha assegurat que l'Ajuntament de València "ha treballat moltíssim" en els últims anys per a rebaixar la seua factura elèctrica. "Millorant la il·luminació o rebaixant la potència hem estalviat molts milions", ha defès.

"Ara, igual que la resta, tenim aquesta situació", ha afirmat i ha explicat que "no és una cosa que depenga de l'Ajuntament". "Açò no és una cosa que depenga de l'Ajuntament, nosaltres ajudarem les persones, famílies, autònoms i xicotetes empreses a millorar la seua factura i rendiment energètic, perquè pensem que eixe és el nostre objectiu".

En aquesta línia, Ribó ha reivindicat algunes de les iniciatives dutes a terme pel consistori amb l'objectiu de "treballar a fer comunitats energètiques".

"Estem treballant molt per a canviar completament el reglament perquè totes les persones puguen instal·lar la seua pròpia producció a les teulades de les cases", ha incidit l'alcalde, qui també ha remarcat la instal·lació de pèrgoles solars fotovoltaiques en els col·legis municipals de Santiago Grisolía i Benimaclet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento