Comunitat Valenciana

Falles.- Un total de 42 falles han triat temàtiques d'igualtat enguany

Un total de 42 falles de la ciutat de València, tant grans com a infantils, han triat temàtiques d'igualtat aquest any, enfront de les 30 de 2019 i les 12 de l'any anterior.
Falles amb temàtica d'Igualtat
Falles amb temàtica d'Igualtat
AYUNTAMIENTO
Falles amb temàtica d'Igualtat

Així ho ha destacat la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud, que ha fet una ronda pels monuments que s'han apuntat a la IV edició dels Premis Caliu, a través dels quals es promou la igualtat i la diversitat i es condemna la violència masclista en els monuments fallers. Beamud ha format part del jurat que atorga aquests premis organitzats per la regidoria d'Igualtat.

Aquests premis pretenen fomentar els projectes en els quals els seus elements, temes i materials tinguen un concepte igualitari i divers contribuint a la superació de barreres i estereotips sexistes.

Així, ha destacat que l'edició d'enguany ha quadruplicat el nombre de comissions que van participar en els anys anteriors. "Estem molt orgulloses que cada vegada més comissions falleres s'apunten als Premis Caliu perquè vol dir que les falles estan cada vegada més compromeses en la lluita perquè València siga una ciutat completament igualitària", ha recalcat.

En aquesta línia, ha destacat que l'art de les falles "ens ajuda a comprendre i a imaginar mons millors, al mateix temps que es fa crítica de situacions discriminatòries que encara existeixen hui en dia".

"Les Falles tenen un gran potencial per a vehicular i per a fer partícip a tota la ciutat dels valors d'igualtat, diversitat i convivència que volem promoure i visibilitzar des de l'Ajuntament", ha exposat la regidora Lucía Beamud.

Es tracta d'escenificar el principi d'igualtat de tracte i no discriminació per motiu de sexe, d'orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, cultura, procedència, religió, creença, situació de pobresa, diversitat funcional o qualsevol altra causa, "contribuint a la prevenció de la intolerància, l'odi o qualsevol forma de discriminació", ha ressaltat.

Tant per als monuments grans com per als infantils, el primer premi té una dotació de 3.000 euros; el segon, de 2.000 euros; el tercer, de 1.000 euros, i el quart i el cinqué de 500 euros, a més del corresponent estendard.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento