13 poblaciones tindran mala cobertura de mòbil a l'estiu

  • Les converses es tallen abans i la connexió a Internet és més lenta.
  • Les antenes són escasses o no estan prou actualitzades.
  • Hi viuen més de 400.000 veïns.

L'acumulació de turistes a les ciutats costaneres i l'augment d'usos posa a prova la cobertura de telefonia mòbil. Aquest estiu, fins a 13 municipis catalans hi registraran problemes, segons va advertir ahir el Col·legi d'Enginyers Tècnics de Telecomunicacions (Coettc).

Els ajuntaments no han sabut explicar la necessitat de gaudir de les infraestructures de les telecomunicacions
Aquestes localitats sumen uns 400.000 habitants durant
l'hivern, però la població es pot triplicar durant l'estiu. Els usuaris es troben amb dos problemes: «Es redueix la velocitat de connexió a Internet o les converses es tallen», explica el degà del Coettc, Ferran Amago. És semblant al que passa en nits com la de Cap d'Any.

Els moments més complicats són el migdia (cap a les 11 o les 12 hores) i a última hora de la tarda. Què ho causa? Bàsicament, un nombre insuficient d'antenes, l'augment de serveis oferts pel mòbil, l'ús de la xarxa via mòbil i
l'increment de la població.

«Els ajuntaments no han sabut explicar la necessitat de gaudir de les infraestructures de les telecomunicacions. A més, unes bones connexions impliquen una millora en la competitivitat», afirma Amago, que aposta per actualitzar les instal·lacions perquè donin bon senyal de GPRS i UMTS.

Els enginyers tècnics recorden que les antenes instal·lades són plenament segures i que l'alarma social generada al principi ha desaparegut. De fet, de les 130 instal•lacions, les emissions de les quals controla la Generalitat, cap no infringeix la normativa i, per tant, són segures. A Barcelona, els valors oscil·len entre els 0,44 V/m de Sants i els 12,1 de Ciutat Vella. El límit són 27 unitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento