Comunitat Valenciana

València posa en marxa la campanya “De la cistella a casa” per a fomentar la mobilitat sostenible

  • El programa utilitza bicicletes elèctriques per al repartiment de les compres realitzades al districte Poblats Marítims.
  • La iniciativa forma part del projecte europeu MAtchUP, del qual l'Ajuntament és l'entitat coordinadora.
De la cistella a casa
De la cistella a casa
Ajuntament de València

L'Ajuntament de València, a través del centre d'innovació Las Naves, ha posat en marxa la iniciativa “De la cistella a casa”, amb la finalitat de fomentar la mobilitat sostenible durant les compres diàries en els comerços dels barris del districte Poblats Marítims. La iniciativa és una de les accions que està desenvolupant el projecte europeu MAtchUP en aquesta zona sota la marca local “El Marítim Innova”.

Les persones residents en els barris del Marítim són les beneficiàries de la iniciativa. Mitjançant la campanya, les persones participants podran rebre a casa la seua compra de manera gratuïta i sostenible, una vegada l’hagen fet en algun dels establiments col·laboradors.

El regidor d'innovació, Carlos Galiana, ha explicat que “’De la cistella a casa’ és una manera innovadora de conjuminar la mobilitat sostenible amb el foment de les compres en els comerços locals”. “Amb aquesta experiència pilot –ha explicat- volem posar en valor les bicicletes elèctriques de repartiment com un mitjà de transport net, econòmic i sostenible que ens ajuda a reduir a València la congestió del trànsit i la contaminació, entre molts altres factors”. De fet, s'utilitzaran bicicletes elèctriques de repartiment, que poden arribar a una velocitat mitjana de 25km/h, amb una autonomia de 45 quilòmetres, i que poden portar davant una càrrega fins a 70 quilograms.

Les persones que vulguen participar en esta campanya, tant veïns i veïnes com a comerciants, han de sol·licitar-ho a l'adreça electrònica delacistellaacasa@lasnaves.com, on hauran de concretar el lloc i la data de recollida i lliurament de la mercaderia.

La campanya s'emmarca en el projecte europeu MAtchUP, que està finançat pel programa H2020 i es desenvolupa en tres ciutats simultàniament: València, Dresden (Alemanya) i Antalya (Turquia). El seu objectiu és servir com a model per a la transformació urbana de moltes altres ciutats, i l'Ajuntament és l'entitat coordinadora del projecte europeu.

A la ciutat participen l'Ajuntament, l'Empresa Municipal de Transports (EMT), el centre d'innovació Las Naves, WITRAC, la Fundació Municipal València Clima i Energia, la Universitat Politècnica (UPV), ETRA Recerca i desenvolupament, l'Institut Tecnològic de l'Energia (ITE), Sènior Europa, S.L. (KVELOCE). A més, a nivell nacional també intervenen la Fundació CARTIF de Valladolid i la Fundació Tecnalia Research & Innovation de Sant Sebastià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento