Comunitat Valenciana

Arranquen les obres de l'Espai Lluís Vives com a "centre de servicis integrals" per a l'alumnat de la UV

Les obres de rehabilitació de l'edifici de l'antic Col·legi Major Lluís Vives de València s'inicien amb l'objectiu de recuperar aquesta construcció i convertir-la en el nou Espai Lluís Vives, un "centre de servicis integrals a l'estudiantat i d'activitat cultural i de dinamització de l'estudiantat" de la Universitat de València.
Arranquen les obres de l'Espais Lluís Vives de la UV
Arranquen les obres de l'Espais Lluís Vives de la UV
UV
Arranquen les obres de l'Espais Lluís Vives de la UV

Aquesta setmana han començat les obres en l'edifici de l'antic Col·legi Major Lluís Vives, que serà sotmès a un treball de consolidació estructural i de rehabilitació. L'arquitecte autor de la rehabilitació de l'edifici és José María Tomás Llavador.

Una vegada finalitzats tots els tràmits administratius, la Universitat de València arranca aquesta actuació, que tindrà un cost de 17 milions d'euros i un termini d'execució de 18 taules.

L'Espai Lluís Vives reunirà un conjunt de servicis actualment dispersos per diferents campus. Així, segons el vicerector d'Economia i Infraestructures, Justo Herrera, l'edifici allotjarà el Servici d'Informació i Dinamització, el Servici d'Estudiants, Relacions Internacionals i Cooperació, UVOcupació, UVEmprén i l'Assemblea General d'Estudiants. Es combinaran aquests servicis d'estudiants amb usos culturals, d'oci i espai de trobada.

Per la seua banda, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, destaca que aquest serà un espai de servicis als alumnes -"els futurs estudiants, els actuals i l'estudiantat que ha acabat els seus estudis", precisa- i també "un important centre d'activitat cultural i de dinamització".

Inaugurat en 1954 fent realitat una "aspiració de la Universitat de València de la dècada dels anys 20", l'edifici va acollir els col·legis majors Lluís Vives, de la UV, i Alejandro Salazar, del SEU, sindicat estudiantil del règim franquista. No seria fins a l'any 1981 en què es van unificar els col·legis majors i es va passar d'una divisió organizacional a una per sexes, recorden des de la institució acadèmica.

"FOCUS D'IRRADIACIÓ CULTURAL"

El Col·legi Major Lluís Vives va ser "un focus d'irradiació cultural, amb un emblemàtic auditori, el Montaner, en l'antiga capella, que es va incorporar en 1945 al projecte original de l'arquitecte Javier Goerlich, datat en 1935".

L'edifici Lluís Vives és un bé de rellevància local, i està considerat com un dels exemples més representatius del racionalisme arquitectònic en la ciutat de València. L'any 2012, la Universitat va procedir al seu tancament una vegada detectats problemes d'estabilitat estructural.

En 2020 es va presentar el projecte de l'Espai Lluís Vives, un projecte que, en paraules de la rectora Mestre, "combina el respecte al passat i la tradició amb els usos contemporanis i necessaris d'una universitat gran, diversa i internacionalitzada com és la Universitat de València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento