Comunitat Valenciana

La Generalitat espera resoldre les discrepàncies del Govern al decret de fons europeus

La vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que el Govern deixarà de discrepar del decret-llei valencià per a l'execució dels fons europeus de reconstrucció, atribuint les diferències a qüestions tècniques que "se solucionaran sense major problema".
Archivo - Arxiu - Palau de la Generalitat Valenciana
Archivo - Arxiu - Palau de la Generalitat Valenciana
GVA
Archivo - Arxiu - Palau de la Generalitat Valenciana

Davant aquestes discrepàncies a tres articles, la comissió bilateral entre l'administració estatal i valenciana va iniciar negociacions per a tractar de resoldre-les. Es tracta del Decret-llei 6/2021 del Consell, aprovat el passat 1 d'abril.

En concret, l'article 13 estableix la tramitació urgent dels fons i Oltra ha garantit que ja es va solucionar en la llei d'acompanyament als pressupostos, mentre el 28 estableix la possibilitat de crear llocs temporals de treball per a la gestió dels fons i el 29 la inclusió de criteris de responsabilitat social en les actuacions finançades amb aquests diners.

"Són qüestions interpretatives que es resoldran sense major problema", ha resolt en la seua compareixença setmanal com a portaveu després de la reunió del govern valencià.

Oltra també ha confiat que la setmana vinent, en l'últim ple abans de l'aturada d'agost, puga tirar avant la normativa per a nomenar als directius que estaran al capdavant de la gestió dels fons europeus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento