Comunitat Valenciana

La Diputació de Castelló aprova les subvencions de 5 milions per a reactivar l'economia local

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha aprovat l'execució dels projectes integrats en el pla 'Reactivem Obres', que suposa la concessió de subvencions als ajuntaments, mancomunitats i entitats locals de la província perquè desenvolupen obres que permeten "estimular l'activitat econòmica i laboral en els nostres municipis", segons ha assenyalat el president de la corporació provincial, José Martí.
Foto D'Arxiu D'Una Visita Del President De la Diputació De Castelló, José Martí, A Diverses Actuacions En La Localitat D'Oropesa.
Foto D'Arxiu D'Una Visita Del President De la Diputació De Castelló, José Martí, A Diverses Actuacions En La Localitat D'Oropesa.
DIPUTACIÓN DE CASTELLÓN
Foto D'Arxiu D'Una Visita Del President De la Diputació De Castelló, José Martí, A Diverses Actuacions En La Localitat D'Oropesa.

'Reactivem Obres', que ha impulsat aquest any com a novetat l'equip de govern, té un pressupost de 5 milions d'euros i està orientat a "convertir-se en una ferramenta més per als nostres pobles, que en aquesta època de pandèmia necessiten dels majors recursos per a fer front a la recuperació econòmica", ha assenyalat José Martí.

Aquestes ajudes financen exclusivament iniciatives que s'alineen amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU. "Així deixem patent que la recuperació econòmica ha de sustentar-se en principis com la transició ecològica, la digitalització i la industrialització sostenible", ha declarat el màxim responsable de la institució.

Els ajuntaments, atenent a les bases que es van aprovar en el seu moment, podien executar a càrrec de fons provincials inversions com la implantació o la renovació de xarxes de proveïment d'aigua, la modernització de l'enllumenat públic, la millora de l'accessibilitat, la recuperació i ampliació de zones verdes o actuacions que permeteren als municipis avançar en el seu desenvolupament com 'smart cities'.

La Diputació va decidir incorporar en les bases d'aquest programa, com ja va fer l'any passat en el 'Pla 135', criteris que beneficiaren als municipis que compten amb menys recursos i amb més d'un nucli urbà. Així doncs, s'ha establit una subvenció mínima de 24.000 euros per a les poblacions amb menys de 100 habitants i un màxim de 84.000 euros per a la ciutat de Castelló. La resta de quantitats s'han establit segons el nombre de població i per cada pedania s'han afegit 2.000 euros als ja fixats, amb un màxim de 8.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento