Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València estudia la via del contenciós per a recuperar 8,5 milions d'euros de l'IVA de 2017

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán, ha anunciat que el consistori estudiarà la via del contenciós per a reclamar al Ministeri d'Hisenda els 8,5 milions d'euros de l'IVA de 2017 que es van deixar d'ingressar en les arques municipals per una "injusta aplicació de la normativa realitzada pel ministre Cristóbal Montoro".
Archivo - Arxiu - El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán.
Archivo - Arxiu - El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán.
MAO

L'Ajuntament ja va realitzar un requeriment perquè es compensara aquesta quantitat, però el ministeri considera que fa falta un pronunciament explícit del Tribunal Suprem com va ocórrer amb les comunitats autònomes.

La resposta de l'administració central ha provocat que l'Ajuntament de València òbriga la possibilitat de recórrer a la via contenciosa per a reclamar els diners, segons ha explicat el regidor.

"L'Ajuntament de València, sense perjuí que es puga arribar a un acord entre el ministeri i els diferents ajuntaments o que aquesta quantitat es puga compensar per a tots els municipis, estudiarà la via contenciosa en vies a recuperar una quantitat que ens va deixar de pagar el ministre Montoro i que és dels valencians i les valencianes", assevera Sanjuán en un comunicat.

El consistori valencià ha reclamat aquesta quantitat al Ministeri d'Hisenda després que el Tribunal Suprem donara la raó a les comunitats autònomes sobre l'aplicació de la normativa en 2017 que els va privar d'una part dels ingressos de l'IVA.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento