La Torre Agbar obrirà al públic el mirador a 142 metres d’alçada

L’espectacular gratacels d’Aigües de Barcelona s’inaugura avui i preveu fer jornades de portes obertes de forma puntual.
La torre Agbar, il·luminada per la nit a l’àrea de les Glòries.
La torre Agbar, il·luminada per la nit a l’àrea de les Glòries.
EFE
La torre Agbar, il·luminada per la nit a l’àrea de les Glòries.
La Torre Agbar, que avui inaugura el Rei Joan Carles I, ja és un dels símbols de la Barcelona del segle XXI. Un atractiu que només gaudiran els ciutadans en dates assenyalades de portes obertes. L’edifici reuneix unes característiques que el fan únic al món.

Curiositats

Construcció: És de 50.500 m2, 25.000 m3 de formigó i 250.000 quilos d’acer.  Té una coberta de vidre i l’interior és de formigó.

Ventilació: Té 59.619 làmines de vidre, 4.349 obertures i 4.500 finestres.

Oficines: 24 plantes d’oficines, tres d’instal·lacions, una cafeteria, una sala polivalent  i el mirador a la cúpula. Dues plantes d’auditori (316 persones) i dos aparcaments. Hi treballaran 600 persones.

Ascensors: Vuit ascensors, un muntacàrregues i dos ascensors per les plantes inferiors.

Llum: 4.000 lluminàries controlades per ordinador. Pot canviar de tonalitats.

Netejavidres a jornada completa

Els grans finestrals de la Torre Agbar, edifici que sobresurt entorn de la Plaça de les Glòries, precisaran un manteniment periòdic. De la neteja dels vidres s’encarregarà un equip de sis operaris a jornada completa. Es preveu que treballin vuit hores diàries i que, durant tot l’any, puguin fer quatre netejes totals de la torre. Els vidres de l’edifici de Jean Nouvel tenen un gruix de 120 per 30 centímetres.

Lampisteria: 600 quilò- metres de cable elèctric, 80 canonades, 12.400 fluorescents i 9.200 làmpades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento