Comunitat Valenciana

Acord per a crear la càtedra de la Mediació entre la UV i la Generalitat

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Justícia i la Universitat de València per al desenvolupament de la càtedra institucional per a la Cultura de la Mediació, a la qual es dotarà d'una subvenció de 30.000 euros.
Archivo - Arxiu - Facultat de Dret de la UV
Archivo - Arxiu - Facultat de Dret de la UV
UV
Archivo - Arxiu - Facultat de Dret de la UV

Aquesta càtedra durà a terme actuacions d'investigació, difusió i divulgació de la mediació com a mètode alternatiu de justícia per a resoldre conflictes a través dels mitjans adequats de solució de controvèrsies, que han demostrat la seua eficàcia com a vies a través de les quals les persones poden gestionar les seues discrepàncies.

Enfront del litigi, l'accés a aquesta via busca afavorir la cultura de la pau i el diàleg i contribuir a la desjudicialització dels conflictes. És set vegades més ràpida i cinc vegades més barata que la justícia ordinària que s'imparteix als tribunals.

Des de 2018, la Comunitat Valenciana compta amb una llei de Mediació que amplia l'estatal que limitava aquesta via a la jurisdicció civil i mercantil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento