Comunitat Valenciana

Bravo exposa a la fiscal de Sala de Violència sobre la Dona els recursos contra el terrorisme masclista

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha exposat aquest dimecres a la fiscal de Sala Delegada de Violència sobre la Dona, Teresa Peramato, tots els recursos que el govern valencià ha engegat en els últims anys per a lluitar contra el terrorisme masclista.
Bravo es reuneix amb la fiscal de Sala de Violència sobre la Dona
Bravo es reuneix amb la fiscal de Sala de Violència sobre la Dona
GVA
Bravo es reuneix amb la fiscal de Sala de Violència sobre la Dona

En la trobada, les dos han coincidit en la necessitat d'augmentar la formació dels professionals i que es demanden més informes de valoració integral de risc, informa la Generalitat.

Bravo ha detallat a la cap de la xarxa de fiscals especialitzada en violència de gènere els resultats d'iniciatives com la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte, on més del 60% de les persones que allí són ateses són maltractades, l'Oficina de Denúncies Especialitzada en Violència de Gènere de la Ciutat de la Justícia de València o la xarxa d'Unitats de Valoració Forense Integral (UVFI).

L'expansió comarcal d'aquesta última xarxa ha convertit la Comunitat en l'única autonomia que ha engegat aquest servici, en compliment del que estableix la Llei Integral Contra la Violència de Gènere de 2004 .

Bravo i Peramato han coincidit que l'especialització és la clau. Per açò, la consellera ha destacat el treball de les UVFI, els informes de les quals serveixen "de manera decisiva" a jutges i fiscals a l'hora d'adoptar les mesures de protecció o modificar les existents per a les víctimes de violència de gènere.

Des de 2019 s'ha invertit més d'un milió d'euros per a dotar a les nou UVFI comarcals d'una plantilla de professionals especialitzats que s'ampliarà enguany amb la creació de dos noves unitats a Dénia (Alacant) i Sagunt (València).

La titular de Justícia també ha recordat la necessitat de crear més jutjats exclusius de violència de gènere, per al que el seu departament pretén presentar una proposta d'agrupació d'òrgans judicials en aquesta matèria en els partits judicials on siga necessari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento