Comunitat Valenciana

Condemnen a una dona a un any i mig de presó per apunyalar la seua filla després de tindre sexe amb la seua parella

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a una dona a un any i mig de presó per apunyalar la seua filla després de mantindre relacions sexuals amb la seua parella sentimental.
Archivo - Arxiu - Ciutat de la Justícia de València
Archivo - Arxiu - Ciutat de la Justícia de València
Rober Solsona - Europa Press

Així es desprèn de la sentència, consultada per Europa Press, en la qual el tribunal condemna a la dona per un delicte de lesions amb ús d'arma i li aplica la circumstància de parentiu com a agreujant i les d'atenuants d'arravatament o obcecació, confessió i reparació parcial del dany. Fiscalia li demanava 13 anys de presó per un delicte d'assassinat en temptativa.

La dona, representada per Javier Ruiz Blay, es va personar el 5 de juny de 2018 en dependències policials per a comunicar que sospitava que la seua filla, de 16 anys, des de feia temps mantenia relacions amb la seua pròpia parella.

Seguidament es va explorar a la menor i aquesta va relatar que amb 15 anys, des de setembre de 2017, havia mantingut relacions amb la parella de la mare i va dir que estava residint en una vivenda de Xirivella amb el lloguer pagat per ell.

Per aquests fets es va instruir un atestat que es va traslladar al jutjat i la mare va manifestar que fins que se solucionaren les coses, la seua filla acudiria a residir temporalment amb una tia materna a Benetússer.

El dia 25 de juny de 2018, la mare, després de dinar, va arreplegar a la seua filla i les dos van tornar al domicili familiar, a Aldaia, on van mantindre una discussió. La dona, entre crits, li deia a la seua filla "puta, no havia d'haver-te embolicat amb ell" i la seua filla li contestava que ella no valia com a dona, que era vella, amb 35 anys, i que ella era jove i podia satisfer a l'home.

En el transcurs de la baralla, la dona va colpejar a la filla i, amb la intenció d'acabar amb la seua vida, va agafar un ganivet de 13 centímetres de puny i 20 de fulla i li va clavar l'arma al coll i a l'esquena.

En escoltar els colps i crits, la filla menuda de la dona i la seua parella, de 12 anys, que estava en la seua habitació, va acudir a la cuina i va veure a la seua germana sagnant al terra. Va agafar el ganivet i el va amagar en un llibrell amb roba.

La mare va cridar aleshores el servei d'emergències 112 i va informar que accidentalment havia clavat un ganivet a l'esquena de la seua filla menor de 16 anys.

En la vivenda es van personar agents de Policia, que van trobar a la menor tombada al terra, sobre un gran toll de sang, semiinconscient, i li van tapar la ferida. Van sol·licitar un metge i van tractar la jove fins que va ser intervinguda quirúrgicament.

SEMPRE HA RECONEGUT

La vida de la víctima es va posar en perill degut a l'arma empelada per la processada, les ferides múltiples causades per arma blanca, les zones del cos a les quals es va dirigir l'agressió, el nombre d'agressions, i les circumstàncies en la qual es va produir l'atac a la menor. La mare sempre ha reconegut haver clavat a la seua filla el ganivet causant-li les lesions.

El tribunal condemna a la mare en afirmar que va actuar amb ànim de matar, "no podent negar que va actuar amb consciència del risc que creava per a la vida de la víctima i, malgrat açò, va executar la seua acció, per la qual cosa la conclusió correcta i única raonable és que estem davant un delicte d'homicidi", exposa.

No obstant açò, aprecia el desistiment de l'acció homicida en constatar-se que va deixar d'agredir la seua filla després clavar-li el ganivet tres vegades, que no li van causar la mort immediata per mer atzar, i va avisar immediatament els servicis d'emergències perquè assistiren urgentment a la seua filla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento