Reforç de la seguretat per l'augment dels petits furts

  • Els comerços incrementen el personal i la videovigilància en rebaixes.
  • Arriben més mossos i urbans a Barcelona, amb nova comissaria.

Els petits robatoris estan creixent a Barcelona, on s'ha ja reforçat l'operatiu policial de cara a l'estiu i on els comerços han incrementat la seguretat a les zones de més afluència de clients i, sobretot, coincidint amb les rebaixes. El Departament d'Interior va reconèixer ahir que s'està notant un «petit augment» en els furts. És equiparable al que està vivint «Europa Occidental», segons va declarar el director general de la Policia, Joan Delort.

Robatoris amb violència, homicidis o atracaments segueixen estables

«Robatoris amb violència, homicidis o atracaments segueixen estables», va afegir Delort. És la percepció de la policia en l'equador de l'any. La pujada ja va començar el 2008 i no se'n tindran dades concretes fins que acabi l'any.

Amb les aglomeracions de les rebaixes, però, comerciants i clients són els que aquests dies pateixen més furts, sobretot, al centre de Barcelona i el front marítim. «Uns són clients que s'emporten més coses de les que paguen. Altres aprofiten una badada per robar bosses o carteres», revela Miquel Àngel Fraile, president de la Confederació de Comerç.

Per al president de la Fundació Barcelona Comerç, Joan Mateu, els petits furts són el principal problema. Les botigues han reforçat la vigilància privada i han alertat els empleats perquè estiguin atents. «Tenen càmeres, alarmes i un telèfon d'emergència», va recordar Fraile.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento