Comunitat Valenciana

Labora llança una convocatòria per a contractar 1.600 menors de 30 anys en entitats locals

  • La Generalitat considera que és una eficaç ferramenta amb la qual lluitar contra l'elevada taxa d'atur juvenil.
  • La convocatòria d'enguany ascendeix a 30 milions d'euros i els Ajuntaments ja poden demanar la seua adhesió.
Archivo -  Imatge de recurs del servici valencià d'ocupació Labora
Imatge de recurs del servici valencià d'ocupació Labora.
LABORA
Archivo -  Imatge de recurs del servici valencià d'ocupació Labora

Labora enceta una convocatòria per a contractar 1.600 menors de 30 anys en entitats locals. Mitjançant el programa Avalem Joves Plus s'ofereix als ajuntaments la possibilitat de contractar durant 12 mesos joves inscrits com a demandants d'ocupació.

Així, les entitats locals ja poden sol·licitar les ajudes de la convocatòria Empuju 2021, que s'ha publicat en el loc web de Labora. La convocatòria d'enguany ascendeix a 30 milions d'euros i amb ella es preveu que 1.600 joves puguen accedir a aquests contractes que permetran a les entitats locals comptar amb mitjans humans addicionals amb la finalitat de realitzar actuacions específiques en l'àmbit de les seues competències.

El termini per a sol·licitar les subvencions és de 10 dies hàbils a partir de l'endemà a la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Labora posa en marxa una nova edició d'aquesta actuació, que ja compta amb diverses convocatòries en els últims anys. De fet, des de l'any 2014 ja són més de 12.000 les persones joves que han pogut accedir a aquestes contractacions.

Les dades arreplegades per Labora parlen "dels bons resultats que aconsegueix aquesta actuació, ja que als sis mesos de finalitzar la seua participació en el programa el 34% d'aquestes persones joves ha trobat feina, la qual cosa la converteix en una eficaç ferramenta amb la qual lluitar contra l'elevada taxa d'atur juvenil que, a causa de la pandèmia Covid-19, s'ha vist encara més accentuada", destaca la Generalitat en un comunicat.

Per això, des de Labora i la Unió Europea es treballa perquè la dotació de la present convocatòria es puga veure incrementada pròximament en 19 milions, superant en total els 49 milions d'euros, que permetrien aconseguir 2.500 contractacions, avancen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento