Prop de 15.000 peticions per a només 200 pisos socials a Barcelona

  • Cada mes s'han adjudicat 10 habitatges per a persones amb necessitats.
  • Dos anys després del macrosorteig hi ha 237 vivendes sense lliurar.

Des del febrer fins ara, cada dia unes 100 persones han demanat un pis de protecció oficial a Barcelona. El Registre de Sol·licitants d'Habitatges amb Protecció Oficial ha rebut des que es va posar en marxa un total de 14.936 peticions, però només hi ha previstos atorgar uns 200 pisos de protecció aquest any.

Corresponen a tres noves promocions, ubicades a Sant Martí (72 pisos), Sants-Montjuïc (97) i Horta-Guinardó (30), que s'atorgaran sense recórrer als grans sortejos d'anys anteriors. El propi sistema informàtic farà la tria de les persones que hi poden accedir i l'atorgarà a qui s'ajusti millor al perfil.

L'Ajuntament de Barcelona va confirmar ahir que a partir d'ara es prioritzaran les promocions de lloguer i de dret de superfície, més que no pas les de compravenda. Entre el 2010 i el 2011 es preveu que s'adjudiquin nou promocions més.

Des que patim la crisi, cada mes s'han adjudicat «entre 8 i 12 pisos per a emergències socials», segons va indicar ahir el delegat d'Habitatge, Antoni Sorolla. Es tracta d'un apartat especial dedicat a les persones en risc d'exclusió perquè, per exemple, han estat desnonades.

D'altra banda, dos anys després del macrosorteig de febrer de 2007, encara hi ha pendents de lliurar 237 pisos (de 4 promocions). Alguns d'ells no estaran construïts fins al febrer de 2010.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento