Comunitat Valenciana

"Consens" entre Andalusia i Comunitat Valenciana per a demanar un nou model de finançament

  • Els consellers d'Hisenda de les dues autonomies s'han reunit per a preparar la cimera convocada per a setembre.
  • Reclamen un "règim transitori que permeta que, mentre s'aconsegueix un nou sistema", puguen rebre "els ingressos".
Reunió del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i del conseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia, Juan Bravo
Reunió del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i del conseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia, Juan Bravo
EUROPA PRESS
Reunió del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i del conseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia, Juan Bravo

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha defés el "consens" entre la Comunitat Valenciana i Andalusia respecte a la reforma del sistema de finançament i ha urgit la necessitat d'"eixir igualment ben parats de la crisi" provocada per la pandèmia.

Mentre, el conseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia, Juan Bravo, ha valorat el "consens, l'acord i el diàleg" per a aconseguir un "posicionament comú" entre les dues comunitats referent a la creació d'un nou sistema de finançament que "sense perjudicar a ningú, sí que reconega aquest infrafinançament".

"Si tenim recursos diferents en situacions molt paregudes no anem a tindre les mateixes oportunitats i crec que això, fins i tot constitucionalment, no és correcte", ha afirmat Soler en declaracions prèvies a la reunió de treball que ha mantingut amb el conseller d'Hisenda i Finançament Europeu de la Junta d'Andalusia, Juan Bravo, amb l'objectiu de preparar la cimera dels presidents que les dues autonomies celebraran el pròxim mes de setembre.

Així, ha expressat el desig d'aconseguir un nou model que ajude a cobrir els serveis fonamentals, però també a la recuperació econòmica de les comunitats.

Règim transitori

Així, el conseller andalús d'Hisenda ha admés la necessitat d'"empatizar amb el Ministeri en les dificultats que puga tindre en la reforma del sistema de finançament, per la qual cosa ha reclamat un "règim transitori que permeta que, mentre s'aconsegueix eixe nou sistema de finançament, les comunitats puguem rebre els ingressos".

"Quan són coses comunes que beneficien a tots, som capaços de posar-nos d'acord i tindre eixe diàleg en una cosa que no entén d'una posició política o una altra", ha assegurat Bravo, que argumenta que "són les xifres les que aporten la contundència" i ha admés que aquestes mostren que "la Comunitat és la pitjor finançada, la segona és Múrcia i la tercera som nosaltres". "Això permet tindre un posicionament comú i aquesta possibilitat d'enteniment", ha afegit.

En aquest sentit, Bravo ha reiterat que "la contundència la donen els números i els informes" i "no és necessari alçar la veu, ni fer massa escarafalls ni voler extrapolar en les manifestacions per a ser contundent en la defensa dels andalusos, murcians i valencians". "S'aconsegueixen més coses des del diàleg i consens que fent-ho des de l'exageració i les formes", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento