Comunitat Valenciana

València competirà aquest estiu per aconseguir la bandera verda d'Ecovidrio

La ciutat de València competirà aquest estiu per aconseguir la bandera verda d'Ecovidrio en el marc d'una nova edició d'aquest programa de reciclatge.

Aquest dijous s'ha presentat la convocatòria de 'Moviment Banderes Verdes', una iniciativa impulsada per Ecovidrio, entitat encarregada de la gestió del reciclat dels residus d'envasos de vidre a Espanya, que té com a objectiu premiar l'esforç d'establiments hostelers i dels ajuntaments a reciclar vidre.

A l'acte ha assistit el regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha destacat que "el vidre, com a material reciclable que és, ha de ser recuperat a través dels contenidors verds de l'iglú", i ha animat als hostelers de la ciutat "a seguir col·laborant com fins ara en la consecució d'aquest objectiu".

Aquesta edició comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s'ha unit l'Ajuntament de València i 130 establiments hostelers de la localitat. Junts tractaran d'incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre i mobilitzar al sector hosteler per a revalidar la bandera verda aconseguida a l'última edició.

"És necessari arreplegar aquest material que és eternament reciclable i reintroduir-lo al sistema, per a evitar anar a les fonts de matèria primera i contaminar encara més el planeta", ha afirmat Campillo.

RECUPERACIÓ DE LA PANDÈMIA

Enguany, la iniciativa Banderes Verdes està marcada per un "context de recuperació de la pandèmia que aguditza la necessitat d'una transició verda". Per a Campillo, "és important durant l'estiu involucrar els establiments de les zones de costa, que reben gran quantitat de visitants, i animar-los a reciclar de manera correcta el vidre als contenidors verds".

En 2020, els ciutadans de València van reciclar fins el 13.136.550 kg de residus d'envasos de vidre, és a dir, 16,4 kg/habitant. En la ciutat hi ha 2.719 contenidors, la qual cosa suposa un iglú per cada 294 habitants.

El sector hosteler genera el 52% dels envasos de vidre d'un sol ús, per la qual cosa és clau per a generar una transició real cap a un model d'economia circular.

Amb la finalitat de facilitar-los la separació d'envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i entregarà als hostelers, de forma gratuïta, poals per a facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre.

S'ha establit un sistema de puntuació específic per a distingir amb la bandera verda als municipis més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com l'augment de la recollida selectiva, la participació de l'hoteleria i la participació dels consistoris locals en la recollida de vidre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento