Descomptes de fins al 70% en les rebaixes de la crisi

  • 40.000 comerços redueixen preus de manera "agressiva".
  • Serà entre demà i el 31 d'agost.
  • La facturació caurà un 5% tot i que s'espera un augment de vendes.

Contra la crisi i el desànim, gangues i descomptes de fins al 70%. Les rebaixes que comencen demà a Catalunya volen ser un revulsiu del consum. També un termòmetre de la situació econòmica actual: «El mercat no està molt animat. Pensem que les vendes poden caure un 5%, però intentarem que sigui la mateixa xifra de l'any passat», pronostica Enric Sánchez, de l'executiva de la Fundació Barcelona Comerç.

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) també preveu que es redueixi la facturació. No serà tant perquè es vengui menys («creiem que la gent comprarà molt i en gran quantitat», va afirmar el secretari general de la CCC, Miquel Àngel Fraile), sinó perquè els preus seran notablement més baixos aquestes rebaixes. Els descomptes del petit i mitjà comerç seran «agressius», segons la CCC, que pensa que s'està arribant al final de la caiguda de la facturació.

Les rebaixes s'inicien oficialment demà, però fa temps que els clients es beneficien de descomptes de tota mena: segons l'edat, el número de mòbil o promocions més clàssiques (tres per dos o un percentatge). Tot i aquests esforços, s'arribarà als descomptes de l'estiu amb una caiguda del 9% en les vendes del gener fins al maig. Baixen sobretot els articles per a la llar.

Fins a 40.000 comerços catalans (més de 100.000 a tot Espanya) poden adherir-se a la campanya de descomptes, que acabarà el 31 d'agost. L'únic festiu en què està permès obrir portes és el proper diumenge, 5 de juliol. El tèxtil i el parament de la llar seran de nou les seccions que més preveuen facturar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento