Comunitat Valenciana

Els venedors del Mercat Central podran acollir-se al Pla Resistir de Ciutat Vella

Els venedors del Mercat Central de València podran acollir-se a l'ajudes del Pla Resistir de Ciutat Vella que ha impulsat la Regidoria de Desenvolupament Econòmic per a donar resposta a les conseqüències derivades de les crisis de la covid-19, que ha tingut especial incidència en el teixit econòmic del centre de la ciutat.
El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, es reuneix amb representants dels venedors del Mercat Central
El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, es reuneix amb representants dels venedors del Mercat Central
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, es reuneix amb representants dels venedors del Mercat Central

Així ho ha traslladat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, en la reunió que ha mantingut amb aquest col·lectiu aquest dimecres. L'edil ha recordat que el pla de Ciutat Vella compta amb una dotació econòmica de set milions d'euros, amb una quantia fixa de 2.000 euros per persona autònoma o microempresa beneficiària més 200 euros addicionals per cada treballador en plantilla. D'aquesta manera, podran accedir a ajudes que aniran des dels 2.000 euros i fins als 4.000.

Borja Sanjuán ha traslladat als venedors i venedores del Mercat Central el "suport" de l'Ajuntament per a fer front a la crisi i "rellançar l'activitat econòmica a través d'ajudes econòmiques", segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Aquestes ajudes les podran demanar les microempreses i autònoms que exercisquen la seua activitat en un local situat en algun dels sis barris que conformen el districte de Ciutat Vella i que es dediquen a negocis relacionats amb l'alimentació, els bombons, dolços i caramels, així com el tèxtil, el calçat, la confecció i la tintoreria.

Igualment, podran sol·licitar-les els negocis de joieria i bijuteria, arts gràfiques, esports, obres d'art, llibreries, ferreteries, botigues de joguets, floristeries, balnearis, restaurants, hotels i pensions. A més, s'inclouen agències de viatges, activitats culturals, servicis fotogràfics, cafeteries, gelateries i xocolateries.

REURBANITZACIÓ DE L'ENTORN

D'altra banda, una altra de les qüestions que s'han abordat en la reunió ha sigut la coordinació de les obres de reurbanització de l'entorn del Mercat Central, la plaça Ciutat de Bruges, l'església dels Santos Juanes i la Llotja per a generar la mínima afecció a l'activitat dels venedors i venedores.

"Hem constatat que s'està coordinant de manera perfecta perquè dins d'un any, quan les obres estiguen acabades, siguen un revulsiu per a la recuperació econòmica", ha assenyalat l'edil.

La reurbanització de l'entorn del Mercat Central que està duent a terme el departament d'Urbanisme que dirigeix la vicealcaldesa, Sandra Gómez, va començar el passat 22 abril i la durada estimada de les obres és d'un any.

"Aquesta actuació es desenvolupa en un dels espais amb major valor patrimonial de la ciutat, tant històric com a arquitectònic, i compta amb finançament europeu en tractar-se d'una intervenció per a regenerar l'espai públic per a actuar contra el canvi climàtic, reduint la petjada de carboni i creant espais lliures de contaminació, més amables i humans", va afirmar Sandra Gómez a l'inici de les obres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento