Comunitat Valenciana

Cvirus.- L'Ajuntament de València inicia aquest dijous la vacunació de les persones sense llar de la ciutat

L'Ajuntament de València començarà aquest dijous la vacunació contra la Covid-19 de les persones sense llar de la ciutat, un col·lectiu que "té moltes dificultats per a ser identificat i convidat al procés de vacunació" que hi ha en marxa per a frenar la pandèmia, com ha indicat l'edil de Servicis Socials a la capital valenciana, Isabel Lozano.
Archivo - Arxiu- Imatge de vacunes.
Archivo - Arxiu- Imatge de vacunes.
GVA
Archivo - Arxiu- Imatge de vacunes.

La regidora ha explicat que "seran vacunades les persones que estan en situació de carrer" i "també aquelles que estan en algun recurs d'allotjament, municipal i també d'entitats socials", així com "totes les persones que viuen en algun assentament dels exteriors de la ciutat de València", segons ha informat el consistori en un comunicat.

Les vacunacions seran aquest dijous, 15 de juliol, i el dia 22 a la vesprada. Es vacunarà al Centre d'Atenció als Immigrants (CAI) de l'Ajuntament de València a totes les persones sense llar derivades dels pisos municipals que acullen persones d'aquest col·lectiu, de l'alberg municipal el Carme, dels assentaments, dels recursos d'allotjament depenents del CAI, de la Creu Roja i Metges del Món. També els procedents d'uns altres com a Casa Caridad i San Juan de Dios.

L'administració municipal ha assenyalat que "una de les vacunes disponibles en aquest moment és la de Janssen, que està indicada segons l'estratègia de vacunació del Sistema Nacional de Salut en aquest col·lectiu".

L'Ajuntament ha recordat que aquesta vacuna només requereix una dosi, per la qual cosa la seua utilització "té importants avantatges des del punt de vista de viabilitat i eficiència dels recursos sanitaris per a certs col·lectius difícils de captar i vacunar".

"A València no ens oblidem de ningú i per açò hem coordinat aquest dispositiu amb la Conselleria de Sanitat Universal i amb la Regidoria de Migració de l'Ajuntament, per a donar cobertura a tot el col·lectiu de persones sense sostre quant a la vacuna i la seua immunització contra el virus", ha asseverat Isabel Lozano.

APROPAR EL SISTEMA DE SALUT

Per la seua banda, l'edil de Cooperació al Desenvolupament, Maite Ibáñez, de la qual depèn el Centre d'Atenció a les persones immigrants, ha felicitat als professionals que han organitzat la vacunació i ha posat l'accent en la necessitat de "acostar les persones sense llar al sistema de salut".

Ibáñez ha afirmat que la col·laboració entre administracions i àrees municipals és "fonamental perquè es puguen habilitar espais i opcions perquè les persones es puguen vacunar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento