Dante s'instal·la al segle XXI

  • La 'Divina Comèdia' arriba al festival d'estiu.
  • Avui s'estrena 'Inferno'.
Una imatge de l'obra 'Inferno'.
Una imatge de l'obra 'Inferno'.
LUCA DEL PIA
Una imatge de l'obra 'Inferno'.

Un clàssic revisat i modernitzat. Vist amb els ulls d'un director del segle XXI. Així, les tres parts de la Divina Comèdia, de Dante Alighieri -Inferno, Purgatorio i Paradiso- es transformen en una obra teatral de la mà del radical i transgressor director Romeo Castellucci.

Aquests tres muntatges suposen un dels eixos vertebradors d'aquesta edició del festival Grec, que té enguany a Itàlia com a país convidat, i es veuran en diferents jornades. Així, Inferno s'estrena avui i es podrà veure fins demà en el Teatre Grec (passeig de Santa Madrona, 36; avui i demà a les 22.00 hores; preu de les entrades: entre 16 i 28 euros); Purgatorio aixecarà el teló del 5 al 7 de juliol a la Sala Fabià Puigserver; i Paradiso es representarà a la Capella els dies 1, 2, 3, 5 i 6 de juliol.

Totes tres obres estan basades en la

trilogia poètica, i homònima, de Dante. Al respecte, el propi Castellucci ha reconegut que ha deixat assecar l'obra de l'autor clàssic «com si es tractés d'una camisa mullada». Tant la primera com l'última obra són espectacles completament visuals, sense paraules, mentre que Purgatorio està subtitulat al català.

D'altra banda, la dansa segueix sent un dels
plats forts del festival d'estiu de Barcelona. Wayne McGregor i la Company Random Dance conclouen avui les representacions de la coreografia Entity, en la qual reflexionen sobre les relacions naturals o artificials que s'estableix entre el cos i el cervell. La música és obra de Jon Hopkins, col·laborador de Coldplay, i Joby Talbot, de White Stripes.

*Mercat de les Flors; Lleida, 59; avui a les 21.00 hores; preu de les entrades: 22 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento