Comunitat Valenciana

Cvirus.- Un expert preveu que al setembre el 90% dels casos a la Comunitat seran de la variant Delta

L'investigador i catedràtic de la Universitat d'Alacant (UA) Juan Carlos Trujillo preveu que al setembre hi haurà una presència propera al 90 per cent de la variant Delta en els casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana, que ara com ara se situa entorn del 50 per cent dels casos, segons les dades de la Conselleria de Sanitat.
L'investigador de la UA, Juan Carlos Trujillo
L'investigador de la UA, Juan Carlos Trujillo
UNIVERSIDAD DE ALICANTE
L'investigador de la UA, Juan Carlos Trujillo

"Sense ser massa alarmista o pessimista, açò no ha acabat encara. Estan apareixent noves variants, com la Delta o la Lambda al Perú. S'estima que al setembre arribem a prop del 90 per cent de la variant Delta que estarà present a la Comunitat", ha assegurat.

Trujillo s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans en la presentació d'un projecte entre la Generalitat i la UA que prediu l'evolució de la covid en pacients, amb una taxa d'eficàcia del 80 per cent, i que ha sigut finançat amb 100.000 euros a través de donacions realitzades per la ciutadania.

Sobre la variasnt Delta, l'investigador ha incidit que es tracta d'una variant que afectarà a un major nombre de població que les anteriors a causa de la seua alta transmissibilitat. "Damunt la taula irromp una variable molt important que és la vacunació, que està demostrant que conté l'emergència sanitària, però açò encara no ha acabat", ha avisat.

Per açò, Trujillo s'ha sumat a les paraules que la setmana passada va dir el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui va anunciar noves restriccions per a "mitigar al màxim l'avanç de la variant Delta" que estava causant una propagació "enorme" del virus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento