Comunitat Valenciana

Investiguen un empresari citrícola amb empleats sense contracte vivint en una granja insalubre

Agents de la Guàrdia Civil han investigat el gerent d'una empresa de cítrics de Picassent (València) per tindre treballant sense contracte a més d'una vintena d'homes d'origen algerià, que a més, pel que sembla, s'allotjaven en una granja abandonada en condicions insalubres gestionada també pel responsable de la mercantil.
Un agent de Guàrdia Civil en un camp de taronges a Picassent
Un agent de Guàrdia Civil en un camp de taronges a Picassent
GC
Un agent de Guàrdia Civil en un camp de taronges a Picassent

En el marc de l'operació 'Chambán', s'investiga a l'home per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

La investigació va començar a mitjan gener passat, quan un vehicle oficial de la Guàrdia Civil va ser requerit perquè es desplaçara a la seu d'una empresa dedicada a la recol·lecció de cítrics a Picassent.

Quan els agents van arribar al lloc, un dels treballadors de l'empresa, de 22 anys d'edat i de nacionalitat algeriana, va afirmar que li havien fet entrega d'un xec al seu nom per un valor de 2.700 euros sense fons, que havia de repartir entre sis treballadors més, tots homes i de la mateixa nacionalitat, que mancaven de contracte de treball i no es trobaven donats d'alta en el Règim de la Seguretat Social.

En el transcurs d'aquesta investigació, els agents, gràcies a la col·laboració d'Inspecció de Treball i Seguretat Social, van verificar que, dins d'aquesta companyia, pel que sembla existien un total de 26 treballadors de forma irregular.

Fruit de les investigacions, els agents van esbrinar que el gerent de l'empresa presumptament va prometre als homes un allotjament en la campanya de recol·lecció, per la qual cosa es van desplaçar des d'Algèria per a treballar en la companyia.

Es tractava d'una granja abandonada, sense subministrament elèctric ni aigua, en el terme municipal de Tavernes Blanques i en una situació "totalment precària i insalubre", en paraules de la Guàrdia Civil.

Els agents van acarar, amb la Brigada d'Estrangeria del Cos de la Policia Nacional, que 22 d'aquests empleats en situació irregular a Espanya residien en aquesta granja.

L'operació va finalitzar a principis d'aquest mes, quan els guàrdies civils van procedir a la investigació del gerent de l'empresa de cítrics, un home de 35 anys i nacionalitat romanesa, per la seua presumpta participació en un delicte contra els drets dels treballadors.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Picassent (València).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento