Comunitat Valenciana

Calviño anuncia una inversió de 26 milions per a desplegar el 5G en diverses zones de la xarxa d'Alta Velocitat

La vicepresidenta segona del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, ha anunciat hui una inversió de 26 milions d'euros per a desplegar el 5G en diversos punts de la xarxa d'infraestructures ferroviàries d'Alta Velocitat.

Calviño, que ha realitzat aquest anunci durant la seua participació en el 'DIGITALS Summit 2021' organitzat per la patronal DIGITALS, ha explicat que gràcies a aquest projecte, que es realitzarà en col·laboració amb Adif Alta Velocitat, es permetrà la prestació de servicis logístics avançats amb una automatització parcial o total i es facilitarà la gestió del trànsit de mercaderies.

La vicepresidenta ha indicat que els llocs de la xarxa ferroviària triats per a desplegar la tecnologia 5G són Barcelona i La Llagosta; Madrid-Vicálvaro; Sevilla; València; Valladolid, Júndiz (Vitòria-Gasteiz) i Zaragoza.

Aquests punts, ha precisat, han sigut seleccionats perquè són zones de concentració logística, o formen part de corredors logístics nacionals o internacionals.

Calviño ha recordat que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència té entre les seues prioritats l'impuls a la tecnologia 5G, per al que es destinen 1.500 milions d'euros.

El desplegament de 5G en corredors i infraestructures ferroviàries és un dels objectius de 'L'Estratègia d'impuls a la tecnologia 5G' pel seu alt impacte sobre el sector de la logística i transport. Es tracta, a més, d'un objectiu de la Unió Europea per a aconseguir la 'Societat del Gigabit' i perquè les principals vies de transport terrestre tinguen cobertura ininterrompuda abans de 2025.

A més, aquest projecte de digitalització transformador al sector del transport està, així mateix, en línia amb l'Estratègia de Mobilitat Segura, Sostenible i Connectada, i afavorirà la transició ecològica cap a un transport més sostenible. L'objectiu de la UE és que, l'any 2030, el 30% del total del transport de mercaderies siga per ferrocarril.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento