Revetlla de Sant Joan amb 540 controls a les carreteres catalanes

  • Es preveu la venda d'1,7 milions de coques.
  • La compra de petards es manté tot i a crisi.
  • Els mitjans de transport públic funcionen tota la nit.

Prop d'1,7 milions de coques i més de 2.100 bombers i policies i més de 540 controls a la carretera donen idea de la magnitud de la revetlla de Sant Joan d'aquest any. Petards, fogueres i la sortida del sol a les platges segueixen sent els atractius de la nit més llarga de l'any.

Però el que també comença a ser tradició són els controls a la carretera, que aquest any arribaran als 540, 192 dels quals seran d'alcoholèmia i drogues, 145 de casc i cinturó, 112 de velocitat i 90 més de transports. Un total de 850 mossos d'esquadra seran a peu de carretera a tot Catalunya entre la nit d'avui i la matinada de demà, diada de Sant Joan.

Enguany el risc d'incendi és elevat per la sequedat que presenta el sotabosc. Per evitar incidents, uns 1.250 efectius dels Bombers treballaran aquesta nit i durant la matinada. L'any passat van dur a terme 923 sortides d'emergència durant la revetlla.

Tot i els mals auguris de venda de coques i petards per la recessió, ahir, els comerciants asseguraven que les vendes de pirotècnia estan sent similars a les de l'any passat. Ara bé, s'han col·locat menys casetes de venda.

La demanda de coques també es preveu que no caigui, i que es mantingui al voltant d'1,7 milions a tot Catalunya, segons previsions del Gremi de Pastisseria. Pel que fa als preus, aniran dels 16 als 30 euros per cada grup de quatre persones.

Durant la nit de Sant Joan, el metro, els Ferrocarrils de la Generalitat i el tramvia donaran servei de forma ininterrompuda. Les discoteques podran tancar a les 7.00 h i a les 6.00 hores ja estaran desallotjades les platges de Barcelona per netejar-les.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento