L'àrea de Barcelona frena grans projectes per la despesa social

  • Els ajuntaments metropolitans aturen grans obres per la crisi.
  • La incertesa económica marca les actuacions dels municipis.
Els grans projectes de l'àrea metropolitana de Barcelona no han escapat a la crisi. Els municipis s'han vist obligats a retallar el pressupost de grans plans urbanístics, equipaments i habitatges públics i, en molts casos, s'ha optat a incrementar la despesa en ajuts socials. Aquest és el balanç dels dos anys de mandat.

Barcelona: Ha desencallat la Sagrera i ha complert amb el 54% del Pla d'Actuació Municipal (PAM). El pactisme obligat entre PSC i ICV, l'equip de Govern, amb l'oposició ha marcat el mandat. L'atur, les deficiències en la neteja i la manca de seguretat segueixen sent les preocupacions ciutadanes no resoltes.

L'Hospitalet: Després del canvi d'alcaldia, ara a mans de la socialista Núria Marín, s'ha frenat l'arribada de la immigració. La crisi ha tingut altres conseqüències, com són l'aturada de la reforma de Can Rigalt i la City Metropolitana. La futura urbanització de l'última zona agrària, Can Trabal, ha estat molt criticada.

Badalona: S'han aturat grans projectes per la recessió: la transformació del Gorg, la biblioteca de Canyadó, pisos protegits, un ambulatori i el complex esportiu de Bufalà, en són alguns exemples.

Santa Coloma: «Un dels municipis més afectats per la crisi», tal com reconeix el seu Ajuntament. Es continua amb la recuperació del litoral del Besòs i s'invertiran 4 milions en pal·liar els efectes de la crisi. Estrenarà la L9.

Terrassa: La gran aposta és la connexió dels Ferrocarrils amb Rodalies-Renfe, que segueix avançant. El tram de la Ronda del Vallès que connectarà amb Viladecans entrarà en funcionament «a finals d'aquest any o principis del 2009», segons l'Ajuntament. El municipi ha començat a aplicar una fórmula de reactivació econòmica.

Sabadell: L'Ajuntament preveu invertir 1.107 milions d'euros per millorar els equipaments i la via pública. S'aborda ara la gran assignatura pendent: descongestionar el sistema sanitari. S'ampliarà el Taulí, es reobrirà la Clínica Aliança i es crearan ambulatoris. El Parc de la Salut s'ha bloquejat.

Manresa: S'han redistribuït els recursos per reforçar els ajuts socials davant la crisi. Ha obert el nou Palau de Justícia i s'està ampliant l'Hospital de Sant Joan de Déu. Queda pendent la transformació urbanística de la Fàbrica Nova.

Mataró: La mala situació econòmica ha retardat projectes com són la urbanització de la zona de l'antiga fàbrica d'Iveco o el museu de La Farinera. El TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM) tira endavant i es preveu que s'inauguri al 2010.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento