Comunitat Valenciana

Declarat un incendi forestal a Xalans que obliga a tallar el subministrament elèctric de la zona

Efectius de bombers treballen aquest divendres en l'extinció d'un incendi forestal en el municipi valencià de Xalans que ha obligat a tallar el subministrament elèctric en la zona i a establir la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF).
Incendi forestal a Xalans (València)
Incendi forestal a Xalans (València)
TWITTER @DIVALTERRA
Incendi forestal a Xalans (València)

El foc s'ha declarat aquest divendres al migdia i afecta a una zona pròxima a la carretera N-330, segons han informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, la Diputació i el Consorci Provincial.

Fins al lloc s'han mobilitzat huit mitjans aeris -tres helicòpters, un d'ells de coordinació, i quatre avions-, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat, tres autobombes, set brigades de la Diputació (Xarafull, Xalans, Teresa de Cofrents, Moixent, Utiel, Sinarques i Aiora), bombers voluntaris de Cofrents i Aiora, un agent mediambiental i una dotació del Consorci Provincial.

A les 16.00 hores s'han retirat els mig aeris de la Generalitat que treballaven en la zona, encara que encara romanen els helicòpters V2 i V3.

El foc ha obligat a establir la situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF) i a interrompre el servici elèctric d'Iberdrola en la zona per a facilitar les tasques d'extinció.

El nivell 1 del PEIF es decreta quan una situació d'emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument a béns forestals o afectar lleument a la població i béns de naturalesa no forestal, para l'extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento