Comunitat Valenciana

James Gaffigan: "L'Orquestra de la Comunitat té potencial per a estar entre les més grans del món"

  • "És un honor i un privilegi accedir al lloc de director musical Les Arts", assegura el nord-americà.
Archivo - Arxiu - El director nord-americà James Gaffigan
El director nord-americà James Gaffigan (arxiu)
MIGUEL LORENZO / @MIGUEL LORENZO
Archivo - Arxiu - El director nord-americà James Gaffigan

El nou director musical del Palau dels Arts de València, James Gaffigan, assegura que l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) "té potencial per a estar entre les més grans del món". "Ho dic sense exagerar", postil·la.

Així ho afirma el mestre nord-americà en un missatge en xarxes socials després d'anunciar-se el seu fitxatge pel coliseu valencià.

"És un honor i un privilegi accedir al lloc de director musical Les Arts. L'orquestra és realment una de les millors amb les quals jo he treballat i té potència per a estar entre les millors del món. Ho dic sense exagerar", manifesta.

El mestre James Gaffigan serà el nou director musical del Palau de les Arts de València durant els pròxims quatre anys, amb el que s'inicia "un període d'estabilitat i creixement" per a l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, segons va donar a conéixer aquest dimarts el director artístic del coliseu, Jesús Iglesias Noriega.

Gaffigan serà, a més, l'encarregat d'inaugurar i concloure la pròxima temporada amb dos cites de referència: la "revolucionària" escenificació del 'Rèquiem' de Mozart de Romeo Castellucci; i l'avantguardista i encara inèdita 'Wozzeck', d'Alban Berg; a més d'un concert, en el qual dirigeix obres de Rodrigo, Ravel i Dvorák.

Compromís amb l'auditori

Com a compromís amb l'auditori, Gaffigan tindrà dues produccions líriques i dos programes simfònics per temporada.

D'origen novaiorqués, el mestre és "aclamat per la seua musicalitat i una forma natural de dirigir", destaquen des dels Arts. El seu pas com a director titular de la Simfònica de Lucerna "ha influït notablement" en el perfil d'aquesta formació, que ha incrementat el nombre de gires i gravacions.

Col·labora amb les orquestres més importants, entre les quals destaquen Concertgebouw d'Ámsterdam, París, Nacional de Francia, Age of Enlightenment, Radiodifusión Bávara, Deutsches Symphonie-orchester de Berlín, Staatskapelle de Dresden, Mozarteum de Salzburg, Tonhalle de Zuric, Metropolitana de Tòquio, les simfòniques BBC, Viena i WDR de Colònia, a més de les filharmòniques de Los Angeles, Londres, Múnich, Róterdam i Seül.

Als Estats Units ha dirigit la Filharmònica de Nova York, les orquestres de Cleveland i Philadelphia, així com les simfòniques de Sant Francisco, Saint Louis, Baltimore i Toronto, entre unes altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento