Sols l'àrea de Barcelona ha guanyat alumnes a mig curs

  • Per primer cop, els col·legis catalans han perdut 970 nens matriculats.
  • Fins ara en sumaven més de 5.000.
  • Podria explicar-se pel retorn d'immigrants.

L´àrea de Barcelona ha guanyat 216 alumnes al llarg del curs escolar que ara acaba. La diferència entre els que han arribat i els que han marxat és encara positiva a la capital i els seus voltants, però molt inferior respecte el curs passat, quan es va registrar un augment de 2.831 places.

Ara bé, la situació del conjunt de Catalunya és ben diferent. Ha perdut 970 alumnes, segons dades del Departament d´Educació, entre l´octubre i l´abril entre P3 i Secundària, etapa que cursen més de 900.000 menors.

És la primera vegada que això passa des que Catalunya ha experimentat l´última onada migratòria. De fet, l´any passat, escoles i instituts van incorporar 5.100 alumnes amb el curs començat, l´equivalent a 204 aules plenes. «S´ha produït un canvi de tendència. Ara hem d´avaluar si es consolida», diu la directora d´Atenció a la Comunitat Educativa, Isabel Darder.

Aquesta nova situació s´explica per dos motius. Primer, perquè han caigut les noves matrícules (de 28.156 alumnes a 24.149 d´octubre a abril). I segon, pel creixement de les baixes (de 23.029 a 25.119).

«No sabem si tot plegat està relacionat amb l´augment de l´atur i els darrers canvis amb la immigració, però és una hipòtesi», va apuntar Darder. Els trasllats de centre es produeixen perquè les famílies canvien de domicili o per aportacions de la immigració (nouvinguts que arriben o reagrupament familiar; enguany tot sembla indicar que ha passat tot just al contrari).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento