Comunitat Valenciana

Miguel Ángel Blanco, Pilar Bosch i Cristina Piris tindran carrers amb el seu nom a València

  • Així mateix, es dedicarà una plaça a César Orquín i una altra a la Setmana Santa Marinera.
Archivo - Fachada del Ayuntamiento de València
Façana de l'Ajuntament de València.
AJUNTAMENT - Archivo
Archivo - Fachada del Ayuntamiento de València

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha donat aquest dilluns el vistiplau a tres noves denominacions de carrers que es dedicaran a Miguel Ángel Blanco, Pilar Bosch i Cristina Piris, així com a la denominació de les places de César Orquín i la dedicada a la Setmana Santa Marinera.

Igualment, en aquesta reunió s'ha acordat afegir a la llegenda que identifica com a polític a José Ballester Gozalvo en la placa del carrer que porta el seu nom que va ser president del Levante UE.

El vicealcalde de la ciutat i portaveu de l'executiu municipal, Sergi Campillo, que ha informat dels temes tractats en la Junta de Govern Local, ha apuntat que el carrer dedicat a Miguel Ángel Blanco és una petició de la fundació que porta el seu nom per a commemorar que al juliol de 2022 es compliran 25 anys del seu segrest i assassinat. Ha recordat que aquesta és una proposta que es va aprovar per unanimitat al ple del consistori.

D'aquesta manera, l'Ajuntament canviarà la denominació del tram corresponent al carrer Camp de Túria més pròxim a l'avinguda Corts Valencianes pel de Miguel Ángel Blanco.

Pel que fa a César Orquín es canviarà la denominació de la plaça Canaleta (provisional) pel d'aquest home, que va nàixer al carrer Alboraia al voltant de 1914, va caure presoner dels alemanys i va ser deportat a Mauthausen el 13 de desembre de 1940.

La denominació dedicada a Pilar Bosch, la tinent d'alcalde del primer Ajuntament democràtic i Creu al Mèrit Civil, substituirà a l'actual carrer Músic Gomis 1 (provisional). Gomis va desenvolupar un dels seus treballs més rellevants en Unicef, organització internacional que va ser introduïda a Espanya i a València pel seu oncle, el doctor Bosch Marí, ha explicat l'Ajuntament.

D'altra banda, Cristina Piris López-Doriga, política i sindicalista valenciana fundadora de Ca Revolta, ocuparà la denominació que fins ara tenia el carrer Músic Gomis 7 (provisional).

El vicealcalde ha destacat "la importància d'incorporar dos noms de dones més" en els carrers de València, per a "compensar l'escassa presència femenina en el nomenclàtor actual de la ciutat".

Pel que fa a la plaça de la Setmana Santa Marinera, Sergi Campillo, ha explicat que respon una petició de l'Associació Encuentro y Opinión Semanasantera (EOS). "Des de l'Ajuntament de València hem atés una proposta que EOS va presentar a través d'una instància a la Junta Municipal del Marítim per a sol·licitar que es posara en una plaça del barri el nom de la Setmana Santa Marinera. Serà un símbol, perquè la festa gran de la València marítima estiga sempre present", ha dit el responsable municipal.

Premi Senyera i Mercat d'Algirós

La Junta de Govern Local ha aprovat a més la convocatòria del Premi Senyera per a estimular i promoure la trajectòria professional d'artistes de la Comunitat Valenciana. El guardó, amb una dotació econòmica de 12.000 euros, "és un dels premis de major tradició i renom del panorama artístic espanyol", ha assegurat Campillo.

En aquesta convocatòria els artistes disposen de "completa llibertat expressiva i sobre el material emprat en la realització de la seua obra, sempre que siga consistent i permeta la seua perdurabilitat". La peça guanyadora passarà a formar part del patrimoni artístic municipal. El termini de presentació serà de 30 dies naturals a partir de l'endemà a la publicació al Butlletí Oficial de la Província de València.

D'altra banda, l'òrgan col·legiat ha acordat adjudicar el contracte d'execució de les obres de reparació del forjat del soterrani del Mercat d'Algirós, per import de 379.229 euros i un termini previst de 2,6 mesos. "Entre 2015 i 2020 hem invertit 7,4 milions d'euros en els mercats municipals i entre 2021 i 2022 destinarem dos milions i mig més per a visibilitzar i posar en valor aquests espais", ha apuntat el vicealcalde.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento