Comunitat Valenciana

El PPCV denuncia que el Consell ha deixat a "milers d'universitaris" sense cobrar les beques del curs que finalitza

El portaveu d'Universitats del Grup Popular a Les Corts Valencianes, Luis Martínez, ha denunciat que el Consell ha deixat a "milers d'universitaris" sense cobrar les beques del curs que finalitza i ha criticat la "falta de gestió" i la "incapacitat" de la consellera Carolina Pascual, a la qual ha acusat de "provocar situacions límit en els alumnes".
Archivo - Luis Martínez en imatge d'arxiu
Archivo - Luis Martínez en imatge d'arxiu
PPCV
Archivo - Luis Martínez en imatge d'arxiu

Martínez, en un comunicat, ha assegurat que "milers d'alumnes" de les universitats valencianes que van sol·licitar ajuda de beques salari per a poder realitzar els seus estudis a la Universitat "han acabat el curs sense haver cobrat un euro, malgrat que la consellera Pascual es va comprometre al fet que les beques es pagarien abans".

"Ha tornat a succeir el mateix que el passat curs i es demora fins a abonar-les fora de tots els terminis, sense tindre en compte l'enorme transcendència que té sobre aquests alumnes", ha censurat.

El portaveu 'popular' ha manifestat que la "falta de gestió" i la "incapacitat" de la consellera d'Universitats, Carolina Pascual, "afecta a milers d'estudiants que necessiten cobrar les beques, perquè són gent que les rep en funció de la renda, i més ara en l'actual situació de crisi que estem vivint".

Luis Martínez ha criticat la "roïna gestió" de les beques universitàries que, al seu juí, realitza la Generalitat, a la qual ha acusat de "saltar-se tots els terminis i perjudicar amb açò a milers d'alumnes, no només amb els impagaments d'aquestes beques salari, sinó també amb les beques d'estudi". "La resolució es retarda deixant en la incertesa a moltes famílies i provocant situacions límit en els alumnes presumptament beneficiats que no saben a què atenir-se i necessiten planificar-se econòmicament de cara al pròxim curs", ha alertat.

Finalment, el diputat del PPCV ha retret a la titular de Universitats que mentre "no té problemes a incomplir tots els terminis fixats per al pagament de beques, compleix religiosament amb els pagaments d'1,5 milions d'euros anuals a la fundació de la qual formava part el seu marit o amb els tripijocs que estan ocorrent en districte digital". "Ací no se li passa cap termini. Les cuida i no hi ha cap problema", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento