Comunitat Valenciana

Antonio Carbonell cessa com president de Caixa Ontinyent després de huit anys en el càrrec i 21 a l'entitat

Antonio Carbonell ha decidit cedir el seu càrrec després de 21 anys a l'entitat, 13 d'ells com a vicepresident i els últims huit com a president, tal com havia anunciat fa temps, una vegada finalitzat el procés de renovació parcial dels membres dels òrgans de govern. El vicepresident, José Pla Barber, assumeix provisionalment les funcions del càrrec fins al seu nomenament formal.
Archivo - Arxiu - Antonio Carbonell cessa com president de Caixa Ontinyent
Archivo - Arxiu - Antonio Carbonell cessa com president de Caixa Ontinyent
CAIXA ONTINYENT
Archivo - Arxiu - Antonio Carbonell cessa com president de Caixa Ontinyent

Carbonell va ser vicepresident entre els anys 2000 i 2013, i president des d'aleshores, període en el qual va afrontar "amb gran encert" la crisi financera (2008-2012) que va afectar i va transformar tot el sistema bancari espanyol amb la caiguda, a més, de la pràctica totalitat de les caixes d'estalvis, segons ha subratllat l'entitat en un comunicat.

Caixa Ontinyent ha recalcat que a la seua supervivència no va ser aliena la posició de Carbonell, aleshores vicepresident, i que va apostar "per la continuïtat d'un model de banca diferent, social, pròxima, territorial i ancorada en unes comarques centrals valencianes de les quals és pulmó financer i motor econòmic".

Segons Carbonell, "com a consellers, el nostre compromís amb els fundadors i amb la societat és garantir la continuïtat d'una caixa d'estalvis creada amb el fi específic de contribuir al benestar del seu àmbit d'actuació assegurant la disponibilitat dels estalvis, finançant l'economia productiva, facilitant l'accés als servicis financers i revertint els beneficis en actuacions d'interés comunitari".

"UNA GENERACIÓ JOVE AMB LA MATEIXA VOLUNTAT I FORÇA"

"És el que ha vingut fent aquesta Caixa des de 1884, i a tots ens correspon passar el relleu de generació en generació perquè eixa tasca perdure en el temps, evidentment emmotlada a les circumstàncies de cada època. Ara és el meu moment, el moment de passar el relleu a una altra generació jove, amb embranzida, amb la mateixa voluntat i amb la mateixa força amb què vaig arribar jo a la Caixa fa 21 anys", ha afegit.

En els últims anys, sota la presidència d'Antonio Carbonell, Caixa Ontinyent ha afrontat la seua transformació digital "que, a diferència d'altres entitats, conjuga amb els servicis tradicionals a través de les oficines".

"Estem assistint a una total transformació del sector bancari a marxes forçades, amb tancament d'oficines, reducció de personal i reconducció de servicis a uns mitjans telemàtics amb els quals es familiaritzen especialment les generacions més joves. Però eixe apressament pot generar temporalment focus d'exclusió financera en determinades àrees geogràfiques i en determinats col·lectius. I ací té un paper fonamental Caixa Ontinyent, mitigant eixos efectes en la seua zona", ha defès.

Els objectius bàsics de la gestió del Consell d'Administració de l'entitat han sigut "reconduir i adaptar l'activitat financera de la caixa a aquests temps i mantindre la rendibilitat i la solvència", una cosa que s'ha aconseguit "amb esforç i amb el treball quotidià de la gran plantilla de professionals amb què compta l'entitat".

Antonio Carbonell destaca especialment la projecció social de Caixa Ontinyent i la tasca a través de la seua Obra Social, que està aportant recursos materials i immaterials a les localitats. "Ara que es parla tant d'eixa Espanya despoblada o en despoblació ens donem compte de la gran importància que té la nostra Caixa en el manteniment de la qualitat de vida de la nostra gent, perquè els nostres pobles necessiten activitat econòmica, vivendes dignes, infraestructures sanitàries, docents, assistencials i culturals, i una societat civil activa i amb iniciativa", ha exposat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento