Prova de vida forense

  • L'escriptora teatral Mercè Sarrias s'ha documentat en matèria forense.
  • La seva segona aportació al Projecte T6 s'estrena a la Sala Muntaner.

Mercè Sarrias bolca la seva passió per la novel·la policíaca al teatre. La dramaturga i periodista estrena avui a la Sala Muntaner Informe per un policia volador, una peça que ha escrit unint el millor del gènere del thriller i del monòleg interior. Aquest últim estil el fa seu l'actriu Àurea Márquez, la protagonista, dirigida per Miguel Casamayor.

Sarrias es va preparar en la matèria forense a l'Institut de Medicina Legal i Forense. Márquez va fer el mateix al dipòsit de cadàvers de l'Hospital Clínic. L'escriptora va llegir informes forenses per crear el personatge de l'espectacle, una doctora que escriu un informe durant la funció.

L'actriu avisa, no obstant, els espectadors que «no hi ha por ni sobresalts» en aquesta obra. I que també hi ha lloc per a la comèdia. Una desena de persones passen pel monòleg en veu alta de l'Anna (Márquez): des d'una mare i un pare morts a un policia volador, la seva parella, que baixa les escales de quatre en quatre i sempre l'ajuda. Alguns altres són éssers excèntrics.

L'informe que ha de redactar la metgessa és el més difícil de la seva vida. És el de la seva mare, trobada morta. La policia diu que a causa d'un accident. Però ella vol esbrinar qui l'ha assassinada.Sàrrias escriu el seu segon text per al Projecte d'autoria teatral contemporània T6, impulsat pel

Teatre Nacional de Catalunya (TNC), que des de fa 3 anys s'obre a les sales alternatives catalanes.

Es tracta del primer monòleg en la carrera d'Àurea Márquez. En aquest, una sorprenent trama urbana de Barcelona surt a la llum, a partir d'indrets com un bingo, el domicili d'un budista ocasional o una orxateria.

* Sala Muntaner. Muntaner, 4. Avui estrena a partir de les 21.00 hores. Preu de les entrades: 15 euros. Més informació a través de la pàgina web www.salamuntaner.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento