Comunitat Valenciana

Cvirus.- Sanitat notifica tres brots a València amb 29, 20 i 21 contagiats d'entre 17 i 44 anys

La Conselleria de Sanitat ha informat aquest divendres de la notificació de tres brots de coronavirus a València, amb 29, 20 i 21 persones afectades, segons l'últim balanç facilitat, amb dades des de dimecres passat.
Archivo - Arxiu - La Comunitat Valenciana rep la vacuna de Janssen
Archivo - Arxiu - La Comunitat Valenciana rep la vacuna de Janssen
GVA
Archivo - Arxiu - La Comunitat Valenciana rep la vacuna de Janssen

Del conjunt de brots detectats, la xifra global dels quals no precisa, destaca que tres d'ells tenen més de deu casos associats, tots són d'origen social i detectats a València capital, segons la informació del departament que dirigeix Ana Barceló.

Es tracta de tres brots a València, amb 29 persones (20-44 anys), 20 persones (17 i 18 anys) i 21 persones (23 i 24 anys), respectivament. En les últimes 48 hores, Sanitat ha registrat 821 nous casos de coronavirus, el 43,6% de joves d'entre 15 i 29 anys.

A més, Sanitat ha confirmat que hi ha 67 persones que han donat positiu a la covid, tots amb símptomes lleus, després de tornar d'un viatge de fi de curs a Mallorca, una xifra provisional perquè la investigació epidemiològica continua.

Sanitat ha recordat que els joves que han tornat a la Comunitat Valenciana després de participar en eixe viatge de finalització d'estudis són considerats "contactes estrets" pel que, seguint les directrius de l'Estratègia de Detecció Precoç, Vigilància i Control de covid-19, estan sent sotmesos a proves diagnòstiques d'infecció activa i han de guardar quarantena 10 dies.

Precisament, la consellera Barceló ha fet una nova crida a la prudència "i a mantindre l'esforç i sacrifici enormes que hem fet per a complir amb les restriccions sanitàries i contribuir a la contenció de la pandèmia".

"El virus encara està entre nosaltres i, si relaxem les mesures (distància social, mascareta, higiene de mans, ventilació, ús de mascareta), hi ha conseqüències en la salut de tota la ciutadania", ha advertit Barceló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento