Barcelona té pisos socials buits per a joves des de l'any passat

  • 70 agraciats en el sorteig de 2007 encara no tenen habitatges.
  • Generalitat i Ajuntament no tenen un calendari per lliurar claus.

Una setantena de pisos de protecció per a joves i persones amb mobilitat reduïda estan buits des de fa, almenys, un any. Van formar part del macrosorteig de febrer del 2007, previ a les eleccions municipals, i a hores d'ara encara no s'ha lliurat cap clau. Ni tan sols s'han adjudicat definitivament, tot i que estava previst que es fes a principis de l'any passat.

M'han comentat que no tenen cap informació sobre quan s'acabarà l'obra... això és tot
«He trucat a l'Incasòl i m'han enviat a Adigsa. Aquests últims m'han comentat que no tenen cap informació sobre quan s'acabarà l'obra... això és tot». Aquestes són paraules d'un dels joves agraciats en un fòrum de debat a Internet. Daten del 25 de març de 2008, però ahir el diari
20 minutos va tenir la mateixa resposta.

Segons va confirmar el delegat d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Sorolla, la promoció de la via Favència, 296 (cantonada Viladrosa) tenia «un problema amb la instal·lació del subministrament elèctric». Fonts municipals, d'Adigsa i de l'Institut Català del Sòl no van establir cap termini de finalització d'aquests ajustos.

Una quarentena dels futurs veïns de l'edifici mantenen que a principis del 2008 ja es va retirar la grua de l'obra i s'hi van col·locar les finestres. Però els terminis de lliurament de claus s'han anat endarrerint fins a dia d'avui, en què no es té un calendari. Sorolla va admetre que no és l'única promoció entrebancada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento