Comunitat Valenciana

El Govern repartirà 2,44 milions de quilos d'aliments entre les persones més desfavorides de la Comunitat

El Govern distribuirà gratuïtament al voltant de 2.440.138,8 quilos d'aliments per valor de 1.620.897,53 euros a la Comunitat Valenciana, dins de la primera fase del programa nacional d'ajuda alimentària 2021.
Calero visita el Centre d'Emmagatzematge i Distribució de La Pobla de Vallbona
Calero visita el Centre d'Emmagatzematge i Distribució de La Pobla de Vallbona
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Calero visita el Centre d'Emmagatzematge i Distribució de La Pobla de Vallbona

Així ho ha anunciat la delegada del Govern a la Comunitat, Gloria Calero, en la visita al centre d'emmagatzematge i distribució de la Pobla de Vallbona (València), informa Delegació.

Les organitzacions associades de repartiment designades (Federació Espanyola de Bancs d'Aliments i Creu Roja Espanyola), a través dels seus sis centres d'emmagatzematge i distribució de la Comunitat, distribuiran els aliments a 484 entitats que atenen a 132.414 persones necessitades en situació de dependència social i/o econòmica.

Els aliments adquirits són de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. Aquesta 'cistella' inclou arròs, fesols cuits, llet sencera UHT, tonyina en conserva, pasta, tomaca fregida, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i tarros infantils de fruita i de pollastre.

Aquest pla, engegat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) a través del Fons Español de Garantia Agrària (FEGA), suposarà el repartiment gratuït de 59.225.632 quilos d'aliments en tot el país.

En total s'han adquirit aliments, a través d'un procés de licitació pública, per 42 milions d'euros, quantitat cofinançada en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional. Es desenvoluparà en dos fases al llarg de tot l'any.

En la primera, que acaba de començar, es distribuiran 23,69 milions de quilos d'aliments, la qual cosa suposa aproximadament el 40% de les quantitats a distribuir en el programa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento