Comunitat Valenciana

Facua denuncia al Big Sound Festival per "negar-se a retornar els diners de les entrades" després de canviar el cartell

Facua-Consumidors en Acció ha denunciat Five Music Dreams SL, la promotora del Big Sound Festival, per "negar-se a reembossar els diners de les entrades després d'haver modificat el cartell d'artistes que actuaran en l'esdeveniment", ha anunciat l'entitat en un comunicat.

Les denúncies, detallen, han sigut presentades davant la Direcció general de Comerç i Consum i el Servici d'Espectacles Públics de la Comunitat Valenciana.

L'associació assenyala que els afectats per aquest canvi de cartell tenen dret a sol·licitar el reembossament i que l'empresa no pot negar-se a açò, ja que la modificació del planter d'artistes, així com de la data de celebració i l'emplaçament, es considera un canvi substancial de les condicions pactades.

Facua afirma que està rebent "multitud de reclamacions d'usuaris en les quals denuncien que el festival, que se celebra els dies 8 i 10 de juliol a València, ha realitzat un canvi substancial en el planter de músics". En concret, els cinc artistes principals que van ser anunciats inicialment per l'esdeveniment (Bad Bunny, Nicki Jam, C. Tangana, Lunay i Becky G) ja no apareixen en el nou cartell i han sigut substituïts per altres diferents.

El festival, a més, ha passat de realitzar-se durant els dies 8, 9 i 10 de juliol a tindre lloc únicament el 8 i el 10, i ha canviat el seu emplaçament de la Ciutat de les Arts i les Ciències a l'Estadi Ciutat de València de la capital.

Els usuaris també han denunciat que després de demanar el reembossament de les entrades -ja que els cantants pels quals havien decidit comprar-les ja no actuen-, la promotora "s'ha negat a retornar-los els diners, oferint-los com a única opció guardar la seua entrada per a l'edició de 2022 del festival o mantindre la de 2021 i adquirir la de l'any que vé a un preu reduït".

Facua recorda que el Reial decret 2816/1982, de 27 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament General de Policia d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives, arreplega en el seu article 58 com a dret dels usuaris "la devolució de l'import de les localitats adquirides, cas de no trobar-se conforme amb la variació de l'espectacle o activitat o de les seues condicions o requisits, disposada per l'empresa".

Així mateix, l'article 62 de la citada normativa indica que les empreses que es vegen obligades a variar "l'ordre, data, contingut o composició d'un espectacle" queden obligades a "retornar l'import de les localitats adquirides al públic que ho reclame per no acceptar la variació".

NORMATIVA

D'altra banda, l'article 51 de la Llei 14/2010, de 3 de desembre, d'espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics determina com a infraccions greus "la suspensió o alteració del contingut dels espectacles públics, activitats recreatives o activitats socioculturals sense causa justificada".

Facua, per tant, insta la Direcció general de Comerç i Consum i al Servici d'Espectacles Públics de Comunitat Valenciana que realitzen les investigacions que siguen necessàries i incoen el respectiu expedient sancionador a Five Music Dreams per negar-se a retornar l'import de les entrades després del canvi de cartell del Big Sound Festival.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento