Barcelona perd famílies amb fills per l'alt cost de la vida

  • Barcelonins sols o parelles sense fills ja són el 42% de les llars.
  • Els nuclis amb infants cauen en picat des del 2004.

L'escalada dels preus dels pisos i els canvis en el ritme de vida i les estructures familiars han fet que Barcelona modifiqui tendències i atregui cada vegada més persones que viuen soles i parelles sense fills, mentre que les famílies amb infants marxen a viure fora de la capital.

La vida a la ciutat s'ha encarit, sobretot l'habitatge, i això ha frenat molt la instal·lació de famílies

Actualment, el 13% de les llars de Barcelona ja són de persones que viuen soles, mentre que fa només quatre anys suposaven l'11%. Les parelles sense fills han pujat tres punts respecte el 2004 i ara suposen gairebé el 30%.

Són dades extretes de l'Enquesta de Qualitat de la Ciutat, que confirmen també que en quatre anys s'ha reafirmat una tendència: les llars formades per parelles amb infants han baixat, i molt, passant de ser quasi el 42% del total a suposar-ne el 35%. També les famílies monoparentals amb fills han baixat del 12,6% al 10,5%.

«La vida a la ciutat s'ha encarit, sobretot l'habitatge, i això ha frenat molt la instal·lació de famílies», aclaria la sociòloga de l'Institut d'Infància i Món Urbà Cristina Brullet. La ciutat s'ha convertit en un pol d'atracció per a separats i divorciats que retornen després d'anys i viuen en família a la rodalia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento