Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València simula ciberatacs per a millorar la protecció dels funcionaris

L'Ajuntament de València realitza simulacres de ciberatacs per a millorar la protecció del personal davant les amenaces d'internet, en el marc de l'impuls del seu nou pla de ciberseguretat.
Archivo - Arxiu - Façana de l'Ajuntament de València
Archivo - Arxiu - Façana de l'Ajuntament de València
AJUNTAMENT
Archivo - Arxiu - Façana de l'Ajuntament de València

Es tracta d'una primera fase d'un programa dut a terme amb discreció perquè siga efectiu i que permetrà perfilar nous continguts de formació per a millorar els coneixements dels funcionaris en aquesta matèria, explica el consistori.

Inclou accions sense previ avís com la realitzada des d'aquest dilluns, de manera similar al que ocorre en els simulacres d'incendis o contra amenaces terroristes. Mitjançant una campanya de correus electrònics als empleats municipals emulen tècniques de 'phishing', tractant de simular una amenaça real.

Si els treballadors "piquen", el propi sistema els ofereix immediatament una píndola formativa de cinc minuts que els servirà per a conscienciar-se en els perills que poden arribar a produir aquest tipus d'atacs. Una vegada acabat el període de simulació, tot el material formatiu es posarà a la disposició dels treballadors municipals.

"La ciberseguretat s'ha convertit en una preocupació crucial de tot tipus d'organitzacions davant una transformació digital accelerada per la crisi de la COVID-19. Volem reforçar el personal municipal davant aquestes possibles amenaces en un ajuntament que està experimentant una espectacular evolució en l'ús de la seua administració electrònica", manifesta l'edil d'Administració Electrònica, Pere Fuset.

A nivell nacional, segons el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) solament en 2020 es van registrar més de 38.000 incidents de ciberseguridad, la qual cosa representaria un augment del 43% respecte a 2019.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento