Les platges catalanes retrocediran 20 metres pel canvi climàtic

  • S'apropen estius més càlids i més meduses.
  • Les variacions es donaran també al Montseny.
  • I afectaran sobre tot a la Costa Brava.

Un estiu més càlid, platges 20 metres més curtes i més meduses al mar. Pot semblar una descripció una mica banal, però són les conseqüències (negatives) de l'escalfament climàtic sobre la costa catalana, segons la projecció que fa Greenpeace a l'informe La crisi del clima. Evidències del canvi climàtic a Espanya.

Si no frenem el canvi climàtic, els seus efectes poden ser devastadors i no només des del punt de vista ecològic

L'entitat ecologista augura un increment de la temperatura de 5,6 graus per a Espanya. Més calor a tot el planeta implica un desglaç parcial del gel i un increment del nivell del mar. Una aigua més calenta atrau més meduses. La Costa Brava podria retrocedir 20 metres i salinitzar-se el delta de l'Ebre. També hi haurà més risc d'inundacions en zones costaneres.

Lluny del litoral, també notarà l'escalfament el Montseny, a 1.700 metres d'alçada sobre el mar. Hi desapareixeran animals i vegetals perquè altres espècies (com ara les alzines) el colonitzaran.

«Si no frenem el canvi climàtic, els seus efectes poden ser devastadors i no només des del punt de vista ecològic», va declarar la responsable de la campanya del canvi climàtic de Greenpeace, Aida Vila. Els conservacionistes adverteixen que aquestes previsions ja s'estan complint: el futur és ja el present.

I demanen actuar ara i complir amb el protocol de Kioto. Els ecologistes van exigir a la Generalitat que Catalunya redueixi un 20% l'energia consumida el 2020 respecte el 2005. També que 2050 sigui el primer any en què tota l'energia sigui renovable.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento