Comunitat Valenciana

Quatre grups participen al Teatre Flumen de València en el II Festival de Teatre Amateur

El Teatre Flumen de València acull, del 24 al 27 de juny, el II Festival de Teatre Amateur, una convocatòria que amplia el nombre de dies i la varietat de repertoris per a "anar consolidant-se com una cita de referència en aquest àmbit".

Enguany seran quatre els grups valencians participants en aquest certamen. Tots ells aporten "propostes escèniques variades, amb codis i llenguatges diversos i orientats a satisfer a una gamma molt àmplia d'espectadors". A més, es representen quatre textos de prestigi, d'autors "eclèctics però sobradament coneguts", destaca la sala en un comunicat.

El programa s'iniciarà el dijous 24 amb l'actuació de Toka2 Teatre. Formada per components de la comissió fallera de Cadis-Denia, aquesta companyia acumula diversos premis en concursos amateurs de primer nivell. En aquest cas, es presenten amb l'estrena del seu últim muntatge, 'La comèdia dels embolics', un nou enfocament del creat per William Shakespeare.

El divendres 25 serà el torn de Komos Companyia Teatral, un grup nascut en el si de l'Institut Districte Marítim que ha arribat a convertir-se en tota una referència en el panorama dels certàmens de teatre grecollatí, per tot el país, i que ha obtingut, entre uns altres, el prestigiós Premi Nacional de Teatre Jove Buero Vallejo. En aquesta ocasió portaran a escena una nova adaptació del clàssic 'Los gemelos', de Plauto.

El dia 26, dissabte, la veterana companyia Fil per Randa, els membres de la qual acumulen llargues trajectòries en l'àmbit amateur, representarà 'Miss Ceuta', el conegut títol de Roberto García. Tot un clàssic del teatre valencià, a partir d'un nou muntatge i revisió de l'original, realitzats per a ser estrenats en aquest festival. Un text irònic i mordaç, a voltes surrealista, però profundament reflexiu i actual.

Finalment, el tancament al festival ho posarà un altre grup sorgit a l'empara d'un casal faller, en aquest cas el de la comissió Arxiduc Carlos-Músic Gomis; es tracta de L'Alqueria Teatre, companyia d'ampli bagatge i exitosa trajectòria. 'El rei és mort', la seua nova proposta, és una aproximació al text d'Eugene Ionesco, potenciant el seu vessant còmic i absurda, així com la seua atemporalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento