Li neguen un lloc de minusvàlid a la Diada

Un ancià demana al president Maragall un lloc per a discapacitats als actes de la Ciutadella i li diuen que només n’hi ha per a les autoritats.
Elisabeth Moulin i Jordi Simó, ahir, a casa seva.
Elisabeth Moulin i Jordi Simó, ahir, a casa seva.
Hugo Fernández
Elisabeth Moulin i Jordi Simó, ahir, a casa seva.
Jordi Simó té 80 anys, és de família catalanista i tots els anys participa als actes de la Diada. Fa cinc anys va patir una  embòlia que li va produir una hemiplegia a la part esquerra del seu cos, i que li impedeix parlar.

Per la seva dificultat física (ha d’anar en cadira de rodes), li és impossible poder anar a actes de la Diada com el del Fossar de les Moreres. Per això, va escriure un correu electrònic al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, on demanava poder assistir als actes de la Ciutadella, segons ell, un lloc més accessible, en algun espai específic per a persones minusvàlides.

A l’Oficina de la Presidència li van respondre que l’única zona reser vada era per a les autoritats, però que hi hauria «espais sense barreres arquitectòniques».

Elisabeth Moulin, la seva dona, afirma que amb aquesta resposta el seu marit es va sentir «ofès, ignorat i menyspreat», ja que  no demanava un lloc amb les autoritats, sinó un lloc per a minusvàlid. L’Oficina de la Presidència va confirmar ahir a 20 minutos que no hi havia cap lloc destinat per a discapacitats, però que al Passeig dels Til·lers es van habilitar pantalles per  seguir l’acte. Simó va haver de veure els actes per la televisió i després va visitar el monument de Rafel Casanovas. L’any que ve tornarà a fer la petició i espera tenir més sort.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento