Un veí aguanta amb un lloguer de sols 16 euros a la plaça de les Glòries

Els llogaters de les cases velles viuen aliens a la transformació de la zona en el nou districte de negocis i de la Torre Agbar.
Plácido González, «amb 80 anys o més», en fa 35 que viu en una de les dues torrasses que queden dempeus a la plaça de les Glòries Catalanes número 24. Aïllat del món, desconeix la inexorable transformació que patirà la zona, que passarà a ser el nou districte de negocis de la ciutat i aguanta encara amb un lloguer de 16 euros al mes.

La Torre Agbar «només ens fa ombra», explica Josefa, cap d’una família portuguesa que hi viu des de fa 15 anys. «No sabem res, ni ningú ens ha informat. Només veiem obres darrere obres», es queixava.

Entre gratacels

A l’entorn del gran skyline es preveu el naixement de grans gratacels de disseny lligats a la remodelació de la plaça de les Glòries, que pendrà forma quadriculada per allotjar el nou Museu del Disseny i una cadena de multicinemes. A la resta, fins al Fòrum, s’aixecaran edificis d’oficines que competiran en alçada amb la Torre Agbar, que, precisament, demà, inaugura el Rei.

Plácido paga un lloguer antic de «16 euros al mes», mentre que el de la família portuguesa ja puja a «150 euros». Aliens al moviment edificatori que es generarà al seu voltant, sí que comencen a tèmer, però, «que aviat  s’iniciï l’especulació».

Per l’Ajuntament és zona verda

El solar que ara ocupen les vivendes està qualificat de zona verda dins el futur Pla de Glòries que, segons fonts de l’Ajuntament, es troba en fase d’estudi i no es preveu que es desenvolupi abans de dos anys. El Departament d’Urbanisme i Infraestructures detalla que els dos edificis pertanyen a la part del darrere del que, en un futur, serà el Museu del Disseny. En el cas, «de moment poc probable», que els llogaters hagin d’abandonar les finques, «rebran les compensacions fixades per llei i una altra vivenda on ser reallotjats».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento