Comunitat Valenciana

Cvirus.- Expert recorda la importància de les revisions per a evitar les seqüeles de la covid persistent

El metge internista i director mèdic de l'Hospital Vithas Aguas Vivas, el doctor Josep Esteve, recorda la importància que les persones que hagen passat la covid-19 es realitzen revisions de salut per a "evitar complicacions i detectar problemes que poden produir-se després d'haver tingut la infecció" i recorda que hi ha seqüeles poscovid persistents que poden afectar a la volta a la normalitat d'algunes persones després d'haver passat la malaltia.
Archivo - Arxiu - Consulta post-covid.
Archivo - Arxiu - Consulta post-covid.
HM HOSPITALES
Archivo - Arxiu - Consulta post-covid.

Així, Esteve recorda que aquestes revisions són aconsellables "especialment als pacients que han estat hospitalitzats a causa de la malaltia, però també a aquells que l'han patit amb simptomatologia més lleu".

L'objectiu d'aquestes revisions mèdiques és comprovar si l'estat de salut s'ha pogut veure afectat després de la infecció per coronavirus proposar un pla d'actuació per a manejar eixes seqüeles de covid persistent "que poden arribar a ser molt limitants en el dia a dia".

"Fatiga persistent, dolors musculars, dispnea o dolors de les articulacions i musculars són les conseqüències més freqüents, encara que el coronavirus pot tindre també repercussions sobre el nostre estat de salut mental", explica el doctor Esteve.

"En la majoria dels casos cal centrar la recuperació en una reeducació d'hàbits de vida saludables, acompanyat de rehabilitació tant respiratòria com a motora i una reeducació otorrina, reforçant-ho amb els recursos farmacològics que precisem", indica el doctor Esteve.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento