Comunitat Valenciana

Cvirus.- L'oci nocturn exigeix obrir fins a les 3.30h com a mínim per a evitar botellons en "centenars de places"

La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hoteleria de la Comunitatat Valenciana (CEOH) reclama a la Generalitat que alce el "veto" al sector i els permeta obrir fins a les tres i mitja del matí com a mínim, a més de recuperar el servici en barra i la possibilitat de ballar en pista en lloc del tancament a les 2.00 hores.
Archivo - Arxiu - Un Dj de la Comunitat Valenciana trenca un disc com a signe de protesta durant una concentració organitzada enfront del Palau de la Generalitat, a 15 d'abril
Archivo - Arxiu - Un Dj de la Comunitat Valenciana trenca un disc com a signe de protesta durant una concentració organitzada enfront del Palau de la Generalitat, a 15 d'abril
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu - Un Dj de la Comunitat Valenciana trenca un disc com a signe de protesta durant una concentració organitzada enfront del Palau de la Generalitat, a 15 d'abril

Davant el primer cap de setmana sense toc de queda, la patronal adverteix que és previsible que "més de 200.000 joves es concentren en centenars de places amb total impunitat" per a celebrar botellons que incrementen el risc sanitari, al costat de "una proliferació de festes clandestines de tot tipus".

Tot açò mentre denuncia que l'oci nocturn i l'hoteleria segueixen subjectes a "severes restriccions" d'horaris i aforaments i a la "falta de previsió i planificació" d'intervencions de conscienciació i control en la via pública per part del govern valencià.

I a tenor de les concentracions multitudinàries en ciutats com Madrid i Barcelona, defèn la seua oferta d'oci reglat amb totes les mesures i protocols higiènic-sanitaris activats. "Seguim asseguts en el banc dels acusats, amb horaris i aforaments que fan inviable la nostra activitat, especialment en pubs i discoteques", lamenta en un comunicat.

Segons els seus càlculs, el 35,4% dels locals del sector encara no pot obrir i el 64,6% ho farà amb previsions de facturació per davall del 30%. Per categories, obrirà "un 80% dels pubs que han resistit" i un 33% de discoteques i similars, la qual cosa veu com una reobertura "a la desesperada i inviable".

En aquest escenari, la CEOH exigeix a la Generalitat que revise i modifique el seu decret del passat 4 de juny sobre la reobertura de locals d'oci, després de la decisió del Ministeri de Sanitat i les CCAA que l'hora de tancament es pot ampliar més enllà de les dos del matí en funció de la situació epidemiològica, el que correspon decidir a cada govern autonòmic.

Les seues peticions són recuperar l'activitat dels bars fins a la 1.30 hores com a marca la seua llicència i l'ampliació dels horaris dels locals d'oci fins a les 3.30 hores com a mínim. Relacionen aquesta petició amb l'anunci de Catalunya de reobrir les discoteques fins a eixa hora a partir del 21 de juny.

També vol recuperar el servici en barra i eliminar el criteri dels aforaments per a calcular la capacitat dels establiments, delimitant únicament el respecte de la distància interpersonal i habilitant les pistes de ball amb mascaretes.

EVITAR UNA "NIT DE CAP D'ANY A L'AIRE LLIURE" EN SANT JOAN

Per a la coordinadora, són mesures que resulten urgents i imprescindibles per a evitar que dins de dos setmanes, amb l'arribada de de el solstici i la celebració de Sant Joan, es produïsca "una Nit de cap d'any a l'aire lliure que siga desastrosa a nivell sanitari per a la Comunitat Valenciana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento