L'ordinador portàtil a l'ESO costarà als pares 250 euros

  • Serà necessari en 76 instituts.
  • 126 més introduiran continguts digitals el proper curs.
  • S'otorgaran beques i s'estalviaran els diners dels llibres de text.

Els pares hauran de pagar els 250 euros que costarà el petit ordinador portàtil que necessitaran els nens de Secundària per anar a classe. Fins a 76 dels 552 centres d'ESO impartiran més de la meitat de les assignatures amb pissarres digitals el proper curs i ja serà necessari el PC. Educació preveu que en un o dos cursos aquesta eina sigui imprescindible en tots els instituts.

L'ordinador (amb pantalla de 10 polzades i amb connexió Wi-Fi) substituirà els llibres. Serà Educació qui pagui les llicències dels continguts. El preu d'aquest miniordinador, útil per als quatre anys de l'ESO, equival als llibres d'un any. A priori, la mesura suposaria un estalvi per a les famílies. Hi haurà beques i es podrà pagar l'ordinador amb una quota de 10 euros al mes.

El proper curs seran 76 instituts els que impartiran almenys el 60% de les assignatures amb pissarra digital. Per a les matèries que no la utilitzin, caldrà comprar llibre de text. Uns altres 126 centres introduiran els llibres digitals en una quarta part dels continguts, però aquí l'ordinador no serà obligatori. En total, 745 aules de 202 centres amb 20.780 alumnes.

Catalunya s'haurà de coordinar amb el Ministeri per veure com es finança la iniciativa. El Govern ja va prometre un portàtil a cada nen de 5è de Primària el proper curs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento